Θεοδωρικάκος: «Έγιναν 83 πορείες, στις 16 έκλεισε ο δρόμος – Ο νόμος θα τηρηθεί»

Στον τηλεοπτικό σταθμό ΟΡΕΝ φιλοξενήθηκε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος, ο οποίος μίλησε για τις πορείες που έγιναν στην χώρα μας.

«Μου έγινε κριτική από ορισμένους συμπολίτες τις πρώτες ημέρες γιατί επέμεινα πάρα πολύ στο να εφαρμοστεί το μέτρο με το οποίο δεν μπορεί εκατό, διακόσιοι και τριακόσιοι άνθρωποι να κλείνουν τους δρόμους με πορείες και συγκεντρώσεις, είτε στην Αθήνα είτε σε οποιαδήποτε άλλη πόλη», είπε ο υπουργός και προσέθεσε: «Οι πολίτες έχουν αναφαίρετο δημοκρατικό δικαίωμα να κάνουν συγκεντρώσεις, να κάνουν κινητοποιήσεις, αλλά αυτό δεν μπορεί να στρέφεται σε βάρος της τάξης και της ασφάλειας όλων των υπολοίπων συμπολιτών οι οποίοι δεν πρέπει να ταλαιπωρούνται από τέτοιες καταστάσεις».

Για τις πορείες που έκλεισε ο δρόμος ο κ. Θεοδωρικάκος ανέφερε ότι: «Ήταν χιλιάδες, ήταν πολύς κόσμος και έπρεπε να κλείσει ο δρόμος γιατί και η ασφάλεια αυτό απαιτούσε. Όταν είναι πολύ πολύ λιγότεροι, τότε θα πρέπει να διαδηλώνουν σε μία λωρίδα του δρόμου ή επάνω στο πεζοδρόμιο και αυτό το μέτρο θα τηρηθεί απαρεγκλίτως, γιατί αυτό θέλει η συντριπτική πλειονότητα των Ελλήνων πολιτών και αυτό λέει η δημοκρατική νομιμότητα».

Για τις μηνύσεις στους εκπαιδευτικούς από ανεμβολιαστές ανέφερε: «Ήταν αυτονόητη υποχρέωση της πολιτείας να διασφαλίσει ότι κανείς δεν μπορεί να σύρει σε άσκοπες περιπέτειες εκπαιδευτικούς, δασκάλους, καθηγητές, διευθυντές των σχολείων, οι οποίοι τηρούν με υπευθυνότητα και πειθαρχία όλες τις προβλέψεις για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού και διασφαλίζουν την κανονική και εύρυθμη λειτουργία των εκπαιδευτικών μονάδων.

Βάζουμε τέλος σε αυτή την ιστορία και είναι ξεκάθαρο και ηχηρό μήνυμα προς όλους η ελληνική κοινωνία με ενότητα και αλληλεγγύη θα προχωρήσει μπροστά, θα αντιμετωπίσει την πανδημία και οι πολίτες οι οποίοι φέρονται με υπευθυνότητα και πειθαρχούν στην νομιμότητα προφανέστατα είναι παραδείγματα και δεν έχουν να φοβούνται απολύτως τίποτα.»

Δείτε επίσης: Αλ. Τσίπρας: Ο κ. Μητσοτάκης ξεπουλά τη ΔΕΗ – Οι πολίτες θα πληρώσουν το μάρμαρο

Ακολουθήστε το politic.gr Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Politic.gr