Θεοδωρικάκος: «Η πλειοψηφία των αστυνομικών που κάνουν ελέγχους είναι εμβολιασμένοι» (vid)

«Τις τελευταίες 75 ημέρες έχει εμβολιαστεί το 9% των αστυνομικών. Αυτό σημαίνει ότι η προσπάθεια πειθούς για να αρθούν παρεξηγήσεις, αμφιβολίες, προβληματισμοί γύρω από τα εμβόλια και την ανάγκη του εμβολιασμού αποδίδει», τονίζει ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, μίλησε σήμερα το πρωί σε ραδιοφωνική εκπομπή και αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην υποχρεωτικότητα ή μη εμβολιασμού στην Αστυνομία, στα έως τώρα ποσοστά εμβολιασμού στο σώμα, στην τήρηση των μέτρων της Covid-19 αλλά και στον εκσυγχρονισμό της ΕΛΛΑΣ.

«Δεν μπορεί να γίνεται αξιόπιστος δημόσιος διάλογος εάν δεν είναι σε γνώση των πολιτών, της κοινής γνώμης, των ανθρώπων που κατέχουν υπεύθυνες θέσεις τα πραγματικά δεδομένα. Το ποσοστό των αστυνομικών που δεν έχουν εμβολιαστεί και δεν έχουν νοσήσει είναι 20% αυτή την στιγμή» τόνισε ο κ. Θεοδωρικάκος και συμπλήρωσε: «Τις τελευταίες 75 ημέρες έχει εμβολιαστεί το 9% των αστυνομικών. Αυτό σημαίνει ότι η προσπάθεια πειθούς για να αρθούν παρεξηγήσεις, αμφιβολίες, προβληματισμοί γύρω από τα εμβόλια και την ανάγκη του εμβολιασμού αποδίδει και περιμένουμε να αυξηθεί περισσότερο αυτό το ποσοστό, το οποίο είναι πάνω από τον μέσο όρο της κοινωνίας. Είμαστε σε πολύ καλό επίπεδο και η ΕΛΑΣ κάνει καλά τη δουλειά της και οι πολίτες θα πρέπει να αισθάνονται ασφαλείς».

Σε σχέση με την επιβολή εμβολιασμού στο σώμα της Αστυνομίας, ο κ. Θεοδωρικάκος αναφέρθηκε στις πρακτικές δυσκολίες που προκύπτουν καθώς απαιτούνται συγκεκριμένες διαδικασίες για τις σχετικές αντικαταστάσεις.

Τόνισε επίσης ότι η πλειοψηφία των Αστυνομικών που διενεργούν τους καθημερινούς ελέγχους έχουν εμβολιαστεί, τηρούν όλα τα μέτρα προστασίας, φέρουν μάσκα και υποβάλλονται σε τακτικούς ελέγχους, rapid tests. 8.000 άνδρες και γυναίκες του σώματος είναι καθημερινά στους δρόμους της χώρας για τους ελέγχους ενώ η Αστυνομία πραγματοποιεί σχεδόν το σύνολο των ελέγχων που πραγματοποιούνται καθημερινά, όπως δήλωσε στη συνέχεια.

«Όλη αυτή η συζήτηση δεν έχει γίνει για να προσφερθεί κάτι θετικό ως ιδέα, ως λύση στην αντιμετώπιση της πανδημίας και πιστεύω ότι η αξιωματική αντιπολίτευση βρίσκεται μπροστά σ’ ένα τραγικό κενό στρατηγικής. Κινδυνολογεί και φοβίζει τον κόσμο ακολουθώντας αντιφατικές πολιτικές και με ευκολία βάλλει ενάντια στην Αστυνομία και τον Έλληνα αστυνομικό με τον οποίο, απ’ ό,τι φαίνεται, θέλουν να έχουν μια σχέση κομματικής εκμετάλλευσης. Δεν πιστεύω ότι το θέμα προσφέρεται για μικροκομματική προπαγάνδα ενάντια στην Αστυνομία», δήλωσε απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με την κριτική ασκείται στην κυβέρνηση για την διαχείριση της υγειονομικής κρίσης.

Σε σχέση με τις αλλαγές που είναι σε εξέλιξη στις τάξεις της ΕΛΛΑΣ, ο κ. Θεοδωρικάκος είπε: «Οι αλλαγές γίνονται πράξη με ταχύτατο ρυθμό. Όπως είχα ανακοινώσει, ενισχύθηκε το κέντρο επιχειρήσεων, το γνωστό «100» για να υπάρχει άμεση ανταπόκριση στα αιτήματα των πολιτών. Προχωράμε τη διαδικασία προμήθειας καμερών μέσα στο 2022, οι οποίες θα είναι στις στολές των ανδρών της ομάδας ΔΙΑΣ και στα περιπολικά της Αμέσου Δράσεως ώστε να μην υπάρχει καμία περίπτωση να αδικηθεί ούτε πολίτης, ούτε αστυνομικός. Επίσης, ξεκινά από την ερχόμενη Δευτέρα η εκπαίδευση του συνόλου των αστυνομικών της ΕΛΑΣ και η αρχή θα γίνει με τους άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ».

Ο κ. Υπουργός αναφέρθηκε και στην ψηφιοποίηση μιας σειράς υπηρεσιών της ελληνικής Αστυνομίας, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη με στόχο την ν απελευθέρωση ορισμένων πόστων και την αντικατάστασή τους με άλλα που χρειάζονται ενίσχυση και έχουν στόχο την εξυπηρέτηση και ασφάλεια του πολίτη. Μέχρι στιγμής έχουν αυξηθεί κατά 100 οι νυχτερινές περιπολίες και τα οχήματα στην Αττική από τις 22:00 έως τις 06:00.

«Για να δείτε τη σύγκριση μέχρι πριν από 25 ημέρες το βράδυ στην Αττική υπήρχαν 60 νυχτερινές περιπολίες, τώρα υπάρχουν 160. Πρόκειται για μια πολύ σημαντική διαφορά η οποία φέρνει ασφάλεια και ηρεμία πολύ μεγαλύτερη το βράδυ, που ασφαλώς είναι ένα ζητούμενο για κάθε πολίτη για κάθε οικογένεια που θέλει να αισθάνεται απόλυτη ασφάλεια» τόνισε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

 

Δείτε επίσης: Θετικός στον κορονοϊό ο Νίκος Στραβελάκης (vid)

Ακολουθήστε το politic.gr Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Politic.gr