Για την επέμβαση της Αστυνομίας και την εκκένωση της πολυετούς κατάληψης στο ΑΠΘ, μίλησε ο υπουργός Θεοδωρικάκος, σε συνέντευξη στο ΣΚΑΪ.
Ο υπουργός επεσήμανε ότι οι άνδρες της ΕΚΑΜ έδρασαν πάρα πολύ αποτελεσματικά «το 2022 η ασφάλεια στα Πανεπιστήμια είναι απόλυτη προτεραιότητα», επίσης τόνισε ότι αύριο θα συναντηθεί με τον πρύτανη του ΑΠΘ.
«Τα Πανεπιστήμια είναι χώροι μόρφωσης και ελευθερίας και γι’ αυτό πρέπει να είναι χώροι ασφαλείς για φοιτητές και εκπαιδευτικούς.
Και γι’ αυτό δεν πρέπει να επιτραπούν τέτοιου είδους καταστάσεις ούτε στο ΑΠΘ, ούτε πουθενά» είπε ο υπουργός και πρόσθεσε: «Θέλω να τονίσω ότι το 2022 η ασφάλεια στα Πανεπιστήμια είναι απόλυτη προτεραιότητα.
Δεν μπορεί οι οικογένειες να ξοδεύουν μια περιουσία για να σπουδάσουν τα παιδιά τους και στη συνέχεια το Πανεπιστήμιο να μην λειτουργεί κανονικά γιατί κάποιοι έχουν κάποιες ακραίες και περιθωριακές συμπεριφορές».
Δείτε επίσης: Απεβίωσε ο Στέλιος Σεραφείδης – Βαρύ πένθος για την ΑΕΚ
- Άνδρος: Ένα από τα κορυφαία ευρωπαϊκά νησιά για Γάλλους ταξιδιώτες
- Ημαθία: 47χρονος καυγάδισε με δύο Ρομά και σκότωσε τον έναν με μαχαίρι
- Επαναστατικές προτάσεις για τον Κηφισό: Τετραπλές λωρίδες και αναβάθμιση του Ελευσίνα-Οινόφυτα
- Θεσσαλονίκη: Στον αντιεξουσιαστικό χώρο εστιάζουν οι έρευνες για την τριπλή εμπρηστική επίθεση – Αύριο η κηδεία της Βάγιας Νέστορα
- Αστυνομική ατιμωρησία: Ένα διαρκές πρόβλημα στην Ελλάδα
![]()

