Θεοδωρικάκος σε αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ.: «Να μην γίνονται προσαγωγές εκπαιδευτικών που εφαρμόζουν τον νόμο»

Δείτε την ανακοίνωση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Παναγιώτης Θεοδωρικάκος, ζήτησε από τον Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ, Μιχάλη Καραμαλάκη να διασφαλιστεί ότι οι αστυνομικοί δεν θα προσάγουν στα Αστυνομικά Τμήματα εκπαιδευτικούς που εφαρμόζουν το νόμο για τα μέτρα προστασίας ενάντια στον κορονοϊό.

«Να μην γίνονται προσαγωγές εκπαιδευτικών που εφαρμόζουν τον νόμο και σε περίπτωση μηνύσεων οι εκπαιδευτικοί να μην οδηγούνται στα αστυνομικά τμήματα» τόνισε ο υπουργός.

Η ανακοίνωση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Παναγιώτης Θεοδωρικάκος ζήτησε από τον Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ Μιχάλη Καραμαλάκη να διασφαλιστεί ότι οι αστυνομικοί δεν θα προσάγουν στα Αστυνομικά Τμήματα εκπαιδευτικούς που εφαρμόζουν το νόμο για τα μέτρα προστασίας ενάντια στον κορωνοϊό.

Εφόσον προκύπτουν θέματα μηνύσεων, η διαδικασία που ακολουθείται θα πρέπει να γίνεται χωρίς την μετάβαση των εκπαιδευτικών στα Α.Τ. Στόχος όλων πρέπει να είναι η διασφάλιση της εύρυθμης λειτουργίας των σχολικών μονάδων και η προστασία του αναγκαίου εκπαιδευτικού κλίματος που πρέπει να υπάρχει στα σχολεία.

Αλλαγές και στον Ποινικό Κώδικα

Πριν από λίγες ώρες έγινε γνωστό ότι η κυβέρνηση ετοιμάζει παρέμβαση στον νέο Ποινικό Κώδικα, για την αποφυγή αυτοφώρου εκπαιδευτικών και γιατρών που διώκονται από μη εμβολιασμένους.

Ειδικότερα, θα προβλέπεται εξαίρεση του αυτοφώρου για τις συγκεκριμένες περιπτώσεις. Συγκεκριμένα, θα τηρείται πρακτικά το δικαίωμα υποβολής μήνυσης αλλά δεν θα υπάρχει πλέον η δυνατότητα να… στείλει κάποιος έναν λειτουργό που στο αυτόφωρο.

Παράλληλα, επισημαίνεται πως ο προπηλακισμός συνιστά ποινικό αδίκημα και σε αυτές τις περιπτώσεις παρεμβαίνει η ΕΛ.ΑΣ.

Δείτε επίσης: Πυροβολισμοί στην Λ. Αλεξάνδρας – Τέσσερις συλλήψεις από την ΕΛ.ΑΣ

Ακολουθήστε το politic.gr Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Politic.gr