Θεσσαλονίκη: Αντιεξουσιαστές ανήρτησαν ονόματα και διευθύνσεις 21 αστυνομικών

«Ξέρουμε που μένετε!» απειλούν οι κουκουλοφόροι μέσω σχετικής δημοσίευσης

Με ανάρτησή τους σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου απειλούν οι αντιεξουσιαστές προσωπικό της Αστυνομίας. Στην ιστοσελίδα αναρτήθηκαν ονόματα και διευθύνσεις, ενώ ταυτόχρονα καλούν τους αναγνώστες να «πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους».

«Από σήμερα προχωρούμε στην δημόσια επικήρυξη 21 ένστολων μιασμάτων που είναι ύποπτοι για βασανισμούς και κακοποιήσεις, βιασμούς και συγκαλύψεις περιστατικών έμφυλης βίας, διασπορά φόβου και τρομοκρατίας, συλλήψεις, φυλακίσεις και κάθε άλλη νόμιμη δραστηριότητα μέσα από τα γραφεία της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης, που εχθρεύεται τη ζωή, την ελευθερία και τον σεβασμό στην αξιοπρέπεια της κοινωνικής βάσης»

Συνεχίζοντας, οι αντιεξουσιαστές, προσθέτουν:«Αρνούμαστε να γίνουμε θεατές στο χαμό μας. Αρνούμαστε να αποδεχτούμε σαν όρο ζωής τη χυδαιότητα και την κάθετη πτώση των αξιών. Το τέλος της ιστορίας ανήκει σε αυτούς που παραδίδουν τα όπλα. Αντίθετα για μας, η ιστορία γράφεται μόνο μέσα από την επίπονη προσπάθεια για την κοινωνική ανατροπή. Την πίστη και την προσήλωση στον δρόμο της αδιαλλαξίας και της ρήξης με το υπάρχον. Μέσα σε αυτή την προσπάθεια, οφείλουμε να επιστρατεύσουμε κάθε μέσο για να συγκροτήσουμε τις κοινωνικές και ταξικές μας άμυνες. Εκεί όπου όλοι σιωπούν και απέχουν, είναι επαναστατικό καθήκον όχι απλά να μιλάμε, αλλά να πράττουμε. Η σιωπή είναι θέση συνενοχής σε κάθε κρατικό έγκλημα. Και έχουμε χάσει ήδη πάρα πολλές για να σιωπούμε προκλητικά

Ο Αλέξανδρος Καλευράς, συνδικαλιστής της Θεσσαλονίκης και αστυνομικός, τονίζει επί του θέματος:«Βάζοντας πλάτη για τη προστασία της κοινωνίας εν έτει 2021 καταλήξαμε να απειλούνται τα σπίτια και οι οικογένειές μας. Βουβή πόλη η πολιτική σκηνή της Θεσσαλονίκης. Σαν να φοβούνται κάτι; Η ευθεία στοχοποίηση αστυνομικών αυξάνει το αίσθημα ανασφάλειας των πολιτών».

Ο Θοδωρής Καραγιάννης, δικηγόρος που εκπροσωπεί ορισμένους από τους αστυνομικούς δήλωσε:«H δημόσια επικήρυξη 21 αστυνομικών της Θεσσαλονίκης με τη δημοσιοποίηση των ονομάτων τους και των διευθύνσεων του στο ίντερνετ από “γνωστή” ομάδα αναρχικών αποτελεί ένα ευθύ χτύπημα στην ελληνική αστυνομία και μια πράξη ωμής βίας. Πράξη ωμής βίας, γιατί απειλεί ευθέως και παροτρύνει πλείονες σε άσκηση βίας εναντίων των αναφερόμενων αστυνομικών και των οικογενειών τους, ενώ σίγουρα προσπαθεί να τους “αφοπλίσει” μέσω του φόβου που κάθε άνθρωπος δικαιολογημένα νιώθει όταν είναι επικηρυγμένος»

Τέλος, προσθέτει:«Η αδράνεια, όμως, που έχει επιδειχθεί από τους αρμόδιους με την απουσία πάσας αντίδρασης από τους αρμόδιους φορείς (Πολιτική ηγεσία, Διοίκηση ΕΛΑΣ, αρμόδια Εισαγγελία) είναι ένα ακόμη εξίσου ανησυχητικό γεγονός που πρέπει να αντιμετωπιστεί άμεσα. Ανεξάρτητα αν η “αστυνομική βία” είναι ένα φαινόμενο που η παγκόσμια κοινότητα ασχολείται και προσπαθεί να αντιμετωπίσει η στοχοποίηση αυτών των συγκεκριμένων ατόμων είναι εντελώς προσχηματική, με άλλες σκοπιμότητές και αποτελεί ωμή πράξη μίσους».

Δείτε επίσης: Ιωάννινα: Επίθεση σε αστυνομικό από πατέρα και γιο – σύλληψη γιού