Θεσσαλονίκη: Διαμαρτυρία μπροστά από γνωστό καφέ-μπαρ για την υπόθεση βιασμού της 24χρονης (pic & vids)

Δεκάδες κόσμου συγκεντρώθηκε έξω από γνωστό καφέ-μπαρ για μια ακόμη φορά, μετά τον σάλο που προκλήθηκε με την καταγγελία για βιασμό 24χρονης κοπέλας στη Θεσσαλονίκη.

Ρεπορτάζ: Κωνσταντίνα Πλοιαρίδη

Υπενθυμίζεται ότι ένα εκ των ατόμων που εμπλέκονται στην υπόθεση καταγγέλθηκε ως συνιδιοκτήτης σε γνωστό καφέ-μπαρ, ωστόσο σύμφωνα με την επιχείρηση πρόκειται για απλό εργαζόμενο και όχι για συνιδιοκτήτη, με τον οποίο μάλιστα έχουν πλέον διακόψει τος εργασιακές τους σχέσεις.

Οι συγκεντρωμένες και οι συγκεντρωμένοι φωνάζουν συνθήματα όπως «ξεφτίλες βιαστές στις φυλακές» και «κάτω τα χέρια απ’τις γυναίκες».

«Η κοπέλα μίλησε ανοιχτά μετά από δυο μέρες και ακόμη αναρωτιούνται γιατί μίλησε μετά από δυο μέρες»

«Ήρθαμε εδώ για να διαμαρτυρηθούμε γιατί φοβόμαστε να βγούμε και να κυκλοφορήσουμε στον δρόμο, φοβόμαστε γιατί εν τέλει δεν ξέρουμε ποιος είναι δίπλα μας, ποιος είναι στο πλάι μας. Ως που θα φτάσει αυτή η κατάσταση; Δεν υπάρχουν κατάλληλα μέτρα που μπορούν να μας προστατέψουν, σχετικά με τον βιασμό, ώστε να πάμε να μιλήσουμε» δήλωσε η 23χρονη διαδηλώτρια Αριέττα Τσενάι και πρόσθεσε πως «η κοπέλα πήγε να μιλήσει ανοιχτά μετά από δυο μέρες και ακόμη αναρωτιούνται γιατί πήγε να μιλήσει μετά από δυο μέρες. Αν είναι δυνατόν, που ζούμε; Στον μεσαίωνα; Με θλίβει το γεγονός ως 23χρονη να πρέπει να απολογηθώ για μια κατάσταση στην οποία έχει βρεθεί μια σχεδόν συνομήλικη μου και πρέπει να απολογηθεί για ποιο λόγο πήγε σε ένα πάρτυ, στο οποίο ακόμη και να πήγε για να συνευρεθεί ερωτικά, δεν δίνει σε κανένα το δικαίωμα ούτε να την ναρκώνει ούτε να την βιάζει. Δεν υπάρχει κανένας λόγος να απολογηθούμε που είμαστε εδώ»

Στη συνέχεια μερικοί εκ των διαδηλωτών απευθύνθηκαν υβριστικά απέναντι στα μέλη της επιχείρησης

Δείτε επίσης: Κορονοϊός: 18.834 νέα κρούσματα – 101 θάνατοι – 672 διασωληνωμένοι