Προκειμένου να γίνει σε βάθος έρευνα, όπως επιτάσσει «η βαρύτητα και η σοβαρότητα της ποινικής απαξίας των αναφερομένων-καταγγελλόμενων», ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Βασίλης Πλιώτας παρήγγειλε στον διευθύνοντα την Εισαγγελία Εφετών Θεσσαλονίκης ‘Αγγελο Καμηλάρη, να εποπτεύσει ο ίδιος του ανακριτικού έργου στην υπόθεση του βιασμού της 24χρονης στη Θεσσαλονίκη.
Ο κ. Πλιώτας στην παραγγελία του επικαλείται το άρθρο 32 του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας που αναφέρεται στην «ανώτατη εποπτεία στην ανάκριση».
Στην έγγραφη παραγγελία του, ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου μεταξύ των άλλων αναφέρει τα εξής:
«Σας αποστέλλουμε δημοσιεύματα του ηλεκτρονικού τύπου …. και παρακαλούμε για την εξάντληση των όποιων από το άρθρο 32 ΚΠΔ εξουσιών σας που πηγάζουν από την ανώτατη εποπτεία στην ανάκριση και στα πλαίσια της λειτουργικής σας αρμοδιότητας, ώστε να προσδοθεί το αναγκαίο κύρος σε σχέση με τις διενεργούμενες προανακριτικές και ανακριτικές πράξεις και για με πληρότητα και σε βάθος έρευνα, όπως άλλωστε η ιδιαιτερότητα, η βαρύτητα και η σοβαρότητα της ποινικής απαξίας των αναφερομένων-καταγγελλόμενων επιτάσσει. Σχετικώς να μας ενημερώσετε».
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Δείτε επίσης: Θεσσαλονίκη: Διαμαρτυρία μπροστά από γνωστό καφέ-μπαρ για την υπόθεση βιασμού της 24χρονης (pic & vids)
- Εκπληκτική επίδοση του Τεντόγλου στο Diamond League του Μονακό
- Αποκλειστικά κομμάτια του χλοοτάπητα του τελικού του Μουντιάλ 2026 από τη FIFA
- Η νίκη της δημοκρατίας: Η νομιμότητα και η ασφάλεια στο προσκήνιο σύμφωνα με τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη
- Αυξάνονται οι πληθωριστικές πιέσεις για την PepsiCo στις ΗΠΑ
- Τραγωδία στην Ισπανία: Θύματα διαφόρων εθνικοτήτων από την πυρκαγιά στην Αλμερία
![]()

