Θεσσαλονίκη: Ο θάνατος ενός 39χρονου από κορονοϊό ταρακούνησε ένα ολόκληρο χωριό – Σπεύδουν να εμβολιαστούν

«Θυσιάστηκε ο γιος μου και τώρα όλο το χωριό πάει να εμβολιαστεί», είπε με θλίψη ο πατέρας του 39χρονου

Ο τραγικός θάνατος του 39χρονου Γιώργου από κορονοϊό φαίνεται πως κινητοποίησε ένα ολόκληρο χωριό στη Θεσσαλονίκη, την Άσσηρο, με τους κατοίκους να σπεύδουν να εμβολιαστούν μετά τον τραγικό χαμό του συντοπίτη τους.

Αυτό υποστηρίζει ο πατέρας του αδικοχαμένου άνδρα, στον οποίο με βαριά καρδιά, συγγενείς και φίλοι είπαν σήμερα το τελευταίο “αντίο”.

Θυσιάστηκε ο γιος μου και τώρα όλο το χωριό πάει να εμβολιαστεί”, είπε με θλίψη ο πατέρας, του 39χρονου μιλώντας στο OPEN.

Εγώ έκανα το εμβόλιο, έπιασε και εμένα αλλά το πέρασα στο σπίτι. Τώρα κάνουν όλοι εμβόλια στο χωριό, ο γιος μου θυσιάστηκε για να σωθούν άλλοι” σημείωσε.

Συγγενής του εκλιπόντος ανέφερε πως ο 39χρονος Γιώργος όχι μόνο δεν είχε κάνει το εμβόλιο, αλλά άργησε να πάει και στο νοσοκομείο, θεωρώντας πως έχει μία απλή ίωση που θα περάσει.

«Δεν το έκανε. Μετά πήγε στο ΑΧΕΠΑ, πάλεψε τρεις εβδομάδες αλλά δεν μπορούσε να κερδίσει τη μάχη. Από τη στιγμή που νόσησε, το αμέλησε. Μια απλή ίωση που θα περάσει. Δεν κινήθηκε καλά, γρήγορα για να πάρει τα φάρμακα. Άργησε να πάει στο νοσοκομείο. Όταν πήγε στο νοσοκομείο ήδη ήταν αργά. Τα πνευμόνια του είχαν καταστραφεί», είπε ο συγγενής.

Ο 39χρονος, που δραστηριοποιούνταν στον χώρο της επαγγελματικής ψύξης και θέρμανσης, δεν είχε υποκείμενα νοσήματα, ενώ από κορονοϊό νόσησαν οκτώ από τα δέκα μέλη της οικογένειάς του. Ανάμεσά τους και η μητέρα του που αυτή τη στιγμή παλεύει να κρατηθεί στη ζωή στην εντατική του νοσοκομείου “Παπαγεωργίου”.

Δείτε επίσης: Βατόπουλος: Αυτή είναι η κόκκινη γραμμή που σηματοδοτεί το ολικό lockdown (vid)