Θεσσαλονίκη: Πάνω από 23.000 τουρίστες σε μια μέρα

Στο συνοριακό σταθμό του Προμαχώνα κατέφτασαν την Πέμπτη πάνω από 23.000 τουρίστες, καθώς αποτελεί και τη μόνη χερσαία είσοδο στη χώρα.

Οι πάνω από 20.000 προέρχονταν από από χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην πλειονότητά τους Βούλγαροι και Ρουμάνοι και 2000 άτομα από άλλες χώρες εκτός ΕΕ.

Ωστόσο, ο όγκος των ταξιδιωτών που καταφτάνουν στα σύνορα δεν είναι αντιπροσωπευτικός του ελλειπή τουρισμού που παρατηρείται στη Βόρεια Ελλάδα. Στη Χαλκιδική και την Πιερία, οι επαγγελματίες και ξενοδόχοι παρακολουθούν προβληματισμένοι τα νούμερα, ενώ σχεδόν το 40% των ξενοδοχείων στο νομό Χαλκιδικής φαίνεται πως δεν έχουν σκοπό να λειτουργήσουν, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων και την Ένωσης Ξενοδόχων Χαλκιδικής Γρηγόρη Τάσιο.

Ταυτόχρονα, η επιδημιολογική κατάσταση που επικρατεί στη Σερβία, κωλύει ένα μεγάλο μέρος της προσδοκώμενης μερίδας τουριστών, αφού παραδοσιακά οι Σέρβοι επιλέγουν ως δημοφιλέστερους προορισμούς τις ακτές της Χαλκιδικής και της Πιερίας.

Επίσης, την απογοήτευση των επαγγελματιών της Σαμοθράκης για τις πρόσφατες εξελίξεις και το κλείσιμο όλων των συνοριακών σταθμών -πλην του Προμαχώνα- τόνισε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο πρόεδρος του συλλόγου επαγγελματιών του νησιού Γιάννης Γλήνιας, καθώς ειδικά το πέρασμα της Νυμφαίας αποτελεί σημαντική πύλη εισόδου για τους Ρουμάνους, που αποτελούν την πλειονότητα των τουριστών από άλλες χώρες.

 «Βλέποντας το γεγονός ότι από τις 15 Ιουνίου, που άνοιξαν τα ελληνοβουλγαρικά σύνορα, η τουριστική κίνηση στη Σαμοθράκη κυμάνθηκε στο 70% σε σχέση με την περσινή χρονιά, αισθανθήκαμε αισιοδοξία για το φετινό δύσκολο καλοκαίρι. Ωστόσο, η απόφαση για το κλείσιμο των συνόρων και δη της Νυμφαίας, αλλάζει τα δεδομένα κυρίως για τους Βούλγαρους και Ρουμάνους που μας επέλεγαν για τις διακοπές τους», δήλωσε ο κ. Γλήνιας.

Δείτε ακόμη:

Κορονοϊός: 28 νέα κρούσματα – Τα 13 εισαγόμενα