Θεσσαλονίκη – Σποράδες: Στους 7.000 ανέρχονται οι ταξιδιώτες προς τα νησιά των Β. Σποράδων

7.000 άτομα ταξίδεψαν από την Θεασσαλονίκη στις Βόρειες Σποράδες σε μόλις έναν μήνα

Η νέα ακτοπλοϊκή γραμμή που συνδέει τη Θεσσαλονίκη με Σκιάθο, Σκόπελο και Αλόννησο άνοιξε στις 21 Ιουνίου και το ταχύπλοο οχηματαγωγό πλοίο «Super Runner Jet» της SeaJets μετέφερε συνολικά, στους καλοκαιρινούς τους προορισμούς, 6.893 άτομα, 737 Ι.Χ. αυτοκίνητα και 179 δίκυκλα.

Ο δήμαρχος Σκιάθου, Θοδωρής Τζούμας, σε δηλώσεις του στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού – Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FΜ», ανέφερε τα νούμερα αυτά.

«Χαιρόμαστε που πηγαίνει τόσο καλά το δρομολόγιο από Θεσσαλονίκη. Κατά τον πρώτο μήνα λειτουργίας το καράβι ήταν πάντα γεμάτο, ενώ αρκετές ημέρες την εβδομάδα τα διαθέσιμα εισιτήρια εξαντλούνται. Αυτό δείχνει πόσο μεγάλη ανάγκη είχαν η Βόρεια Ελλάδα και η Θεσσαλονίκη μια τέτοια γραμμή για τις Σποράδες» είπε ο κ.Τζούμας.

Ο δήμαρχος εξήγησε πως τα νησιά των Σποράδων είχαν διπλό κέρδος αυτόν τον μήνα, αφού το ίδιο πλοίο, που ξεκινά από Θεσσαλονίκη μία φορά την εβδομάδα, φτάνει έως το Μαντούδι της Εύβοιας, από όπου επιστρέφει εκ νέου γεμάτο επιβάτες για Σκιάθο, Σκόπελο και Αλόννησο.

Επιπλέον 4.301 άτομα, κυρίως από Αθήνα, ταξίδεψαν από Μαντούδι για Σποράδες, με το πλοίο να μεταφέρει επιπλέον 1.172 Ι.Χ. και 56 δίκυκλα.

Τα δρομολόγια από το λιμάνι της Θεσσαλονίκης αναμένεται να αυξηθούν από τις 26 Ιουλίου σε τέσσερα, από τρία που είναι σήμερα, προκειμένου να καλυφθούν έως και τις 22 Αυγούστου οι αυξημένες ανάγκες των εκδρομέων.

«Τα πράγματα αυτή τη στιγμή στη Σκιάθο θυμίζουν την κανονικότητα προ πανδημίας. Ξεκίνησαν πριν από λίγα 24ωρα και οι αεροπορικές συνδέσεις με το Ηνωμένο Βασίλειο, ενώ η επιδημιολογική εικόνα στο νησί είναι καλή. Στον χώρο του λιμανιού καθημερινά διενεργούμε 300-400 rapid tests καθημερινά για όσους το επιθυμούν» είπε ο δήμαρχος.

Τέλος, λέει πως η δημοτική αρχή τηρεί τα μέτρα κατά της πανδημίας και κάνει ελέγχους στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, ενώ η πληρότητα στα τέλη Ιουλίου φτάνει το 50%- 60%.

Δείτε επίσης: Εργασίες συντήρησης στην Περιφερειακή Οδό από αύριο έως τις 27 Ιουλίου

©Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ