Θεσσαλονίκη: Το θερινό πρόγραμμα της AEGEAN εγκαινιάζεται στο αεροδρόμια “Μακεδονία”

Νέες πτήσεις προγραμματίζει η AEGEAN από το αεροδρόμιο “Μακεδονία” – Το θερινό πρόγραμμα της AEGEAN εγκαινιάζεται από τον δεύτερο κόμβο της εταιρείας στη Θεσσαλονίκη, σηματοδοτώντας την έναρξη των ταξιδιών για το φετινό καλοκαίρι

Το Σαββατοκύριακο που προηγήθηκε ξεκίνησαν τα αεροπλάνα της εταιρείας να πετούν πλέον από τον ανακαινισμένο αεροδρόμιο “ Μακεδονία” απευθείας προς Ζυρίχη, Λονδίνο (Χίθροου) και Βρυξέλλες ενώ σύντομα ξεκινούν και οι νέες πτήσεις προς Βερολίνο και Αμβούργο.

Η Μαρίνα Σπυριδάκη, διευθύντρια Εταιρικών Υποθέσεων της AEGEAN, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ υποστήριξε πως:

«Η δραστηριότητα της AEGEAN από τον κόμβο της Θεσσαλονίκης θα αποτελέσει βαρόμετρο για την πορεία ανάκαμψης των ταξιδιών. Αναγνωρίζοντας τη δυναμική του προορισμού ήδη από τη φετινή χρονιά, η AEGEAN ενισχύει ακόμη περισσότερο το δίκτυό της από και προς το ανακαινισμένο αεροδρόμιο «Μακεδονία» και προσφέρει περισσότερες απευθείας πτήσεις διασυνδέοντας την πόλη και τη Βόρεια Ελλάδα με όλες τις μεγάλες αγορές του εξωτερικού»

Τόνισε πως «Η Θεσσαλονίκη συγκεντρώνει ένα μοναδικό μείγμα εμπειριών που μπορούν να την καθιερώσουν σε έναν από τους κορυφαίους ταξιδιωτικούς προορισμούς διεθνώς, γι’ αυτό και από την πλευρά μας θα συνεχίσουμε να επενδύουμε στην πόλη με την ανάπτυξη του δικτύου μας αλλά και με την ενίσχυση της διασυνδεσιμότητας όλο το χρόνο».

Η εταιρεία ενισχύει με αυτόν τον τρόπο τη βάση της στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» καθιστώντας την τον δεύτερο μεγάλο κόμβο της δραστηριότητας και του δικτύου της στη νέα εποχή.

Συγκεκριμένα η AEGEAN φέτος το καλοκαίρι θα επιχειρεί από και προς το αεροδρόμιο «Μακεδονία» σε 22 διεθνείς προορισμούς σε 13 χώρες, με απευθείας τακτικές αλλά και ναυλωμένες πτήσεις, και σε 15 προορισμούς στην Ελλάδα.

Στόχος είναι να ενισχυθεί η διασυνδεσιμότητα της Θεσσαλονίκης έχοντας το δικό της δίκτυο και ενισχύοντας την  ευρύτερη περιοχή της Βόρειας Ελλάδας με τις μεγαλύτερες αγορές του εξωτερικού.

Ειδικότερα, από την Παρασκευή 4 Ιουνίου, ξεκίνησε η απευθείας σύνδεση από και προς τη Ζυρίχη με 3 δρομολόγια σε εβδομαδιαία βάση, ενώ το Σάββατο 5 Ιουνίου ξεκίνησε η απευθείας σύνδεση με Βρυξέλλες με 2 εβδομαδιαίες πτήσεις, καθώς και οι εβδομαδιαίες πτήσεις από και προς Λονδίνο και το αεροδρόμιο του Χίθροου, οι οποίες ωστόσο θα ανασταλούν προσωρινά από 15 Ιουνίου και για ένα μήνα, λόγω της κατάταξης της χώρας από τις Βρετανικές αρχές.

Ηδη από τον προηγούμενο μήνα η AEGEAN έχει αρχίσει τις πτήσεις από και προς άλλες μεγάλες πόλεις της Γερμανίας, τη Γαλλία, την Κύπρο, το Ισραήλ και αναμένει να ξεκινήσει τις πτήσεις από και προς τη Ρωσία, μόλις αποκατασταθεί η διασυνδεσιμότητα με τη χώρα.

Δείτε επίσης: Παραδίδεται το πρώτο αναβαθμισμένο ελικόπτερο Aegean Hawk

©Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ