Διευκρινήσεις για τα take away έκανε ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ Γιώργος Καββαθάς.
Όπως είπε στον ΣΚΑΪ: «Ο πελάτης μπαίνει με μάσκα, παίρνει το προϊόν και αποχωρεί, δεν κάθεται σε πάγκο ή τραπέζι. Αν βγει έξω αν κάτσει έξω σε πάγκο να πιει τον καφέ του, βεβαίως πρέπει να ελεγχθεί. Αλλά η ΚΥΑ προβλέπει ότι αν παίρνεις καφέ και φεύγεις δε γίνεται έλεγχος».
Ο κ. Καββαθάς δήλωσε ότι τα νέα μέτρα που τέθηκαν σε εφαρμογή από το Σάββατο δυσκολεύουν πάρα τις επιχειρήσεις, καθώς περιορίζουν κατά πολύ τους δυνητικούς πελάτες.
Έκανε δε λόγο για μείωση τζίρου 30 με 50% πανελλαδικά το Σαββατοκύριακο, δηλαδή τις δύο πρώτες μέρες εφαρμογής των μέτρων, ενώ Δευτέρα και Τρίτη, ανέφερε πως η μείωση έφθασε και το 80%.
«Είχαμε 600 σκαναρίσματα QR σε μονάδα εστίασης το Σαββατοκύριακο. Επτά ήταν τα rapid tests, τα υπόλοιπα οι εμβολιασμένοι. Αυτό σημαίνει ότι οι εμβολιασμένοι απέχουν από την εστίαση, κι αυτό είναι το μεγάλο πρόβλημα» ήταν η διαπίστωσή του.
«Από τους περίπου 96.000 ελέγχους η παραβατικότητα είναι κάτω του 0,5%» σημείωσε ακόμα ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ.
Δείτε επίσης: Παπανδρέου: «Δεν αντέχει σήμερα ο εργαζόμενος με αυτόν τον μισθό» (pics)
- Ουκρανία: Ένας νεκρός και 12 τραυματίες από ρωσικά πλήγματα στην Κριβί Ριχ και τη Χερσώνα
- Αμαλιάδα: Ο ιατροδικαστής Ράινχαρντ Ντετμάγιερ επιμένει σε ασφυκτικό θάνατο του Παναγιωτάκη
- ΗΠΑ: Εκτοξεύθηκε η αποστολή της NASA για την επιστροφή δύο αποκλεισμένων Αμερικανών αστροναυτών
- Η Moody’s αναβαθμίζει την Ελλάδα: Επιβεβαίωση των μεταρρυθμίσεων και της αναπτυξιακής πορείας της κυβέρνησης Μητσοτάκη
- Ισόβια στον γείτονα που έκαψε ζωντανή την 12χρονη Ζενέιντα
Ακολουθήστε το politic.gr Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Politic.gr