φωτο facebook

Τον Δήμο Κορδελιού – Ευόσμου επισκέφθηκαν Πολωνοί επιστήμονες στο πλαίσιο εκπαιδευτικής δράσης

Πολωνοί επιστήμονες βρέθηκαν στο πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής του Δήμου Κορδελιού – Ευόσμου – Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο τετραήμερης επίσκεψης τους στη Θεσσαλονίκη, η οποία εντάσσεται σε Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα ελληνοπολωνικής συνεργασίας.

Αναλυτικά το Δελτίο Τύπου:

Πολωνοί δημόσιοι λειτουργοί, οι οποίοι απασχολούνται στις υπηρεσίες Κοινωνικής Πρόνοιας της χώρας τους, ως θεραπευτές και ψυχολόγοι σε παιδιά, σε νέους που βρίσκονται σε ανάγκη και ΑΜΕΑ, βρέθηκαν στο Δήμο Κορδελιού – Ευόσμου, στο πλαίσιο τετραήμερης επίσκεψης τους στη Θεσσαλονίκη, η οποία εντάσσεται σε Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα ελληνοπολωνικής συνεργασίας.

Οι Πολωνοί επιστήμονες βρέθηκαν στο πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής του Δήμου, όπου παρακολούθησαν το πρότυπο εκπαίδευσης που ακολουθεί ο Δήμος για τα παιδιά, εκτελεσμένο από τη Δέσποινα Μηνασίδου, καθηγήτρια φυσικής αγωγής, εργαζόμενη στο Τμήμα Παιδείας του Δήμου Κορδελιού – Ευόσμου.

Το ενδιαφέρον των ειδικών εστίασε στις συνθήκες εκπαίδευσης των παιδιών που προσομοιάζουν στον πραγματικό κόσμο, ώστε να προετοιμαστούν όσο το δυνατόν καλύτερα για την αντιμετώπιση των πιθανών κινδύνων που παραμονεύουν είτε της αβλεψίας των ιδίων, είτε των οδηγών.

Ωστόσο, οι Πολωνοί επιστήμονες δεν περιορίστηκαν μόνο στο πρόγραμμα κυκλοφοριακής αγωγής, αλλά και σε δράσεις που τρέχουν και αφορούν στην κοινωνική πρόνοια.

Παρόντες στην παρουσίαση ήταν ο Δήμαρχος Κορδελιού – Ευόσμου, Κλεάνθης Μανδαλιανός και ο Αντιδήμαρχος Παιδείας, Σωτήρης Νικολαΐδης.

Ο Δήμαρχος αφού καλωσόρισε τους επισκέπτες, τους ενημέρωσε ότι βρίσκονται στο δεύτερο πολυπληθέστερο Δήμο της Βόρειας Ελλάδας και πρώτο σε νέο κόσμο στη χώρα και απάντησε σε μία σειρά ερωτήσεων που του υπέβαλαν αναφορικά και με τις κοινωνικές υπηρεσίες που παρέχονται από το Δήμο, σημειώνοντας πώς:

«Ως Δήμος είμαστε ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένοι σε ζητήματα κοινωνικής πρόνοιας. Γι αυτό το σκοπό τρέχουμε μία σειρά προγραμμάτων που αφορούν σε ευαίσθητες κοινωνικά ομάδες, όπως ξενώνα κακοποιημένων γυναικών (για τις ίδιες και για τα παιδιά τους), επίσης παρέχουμε βοήθεια στο σπίτι σε ανθρώπους που βρίσκονται σε ανάγκη, ακόμα υπάρχουν παροχές αγαθών σε απόρους, λειτουργεί κοινωνικό ιατρείο, κοινωνικό φαρμακείο, κοινωνικό παντοπωλείο και γραφείο συμβούλου εργασίας σε μία περιοχή όπου η ανεργία βρίσκεται σε πολύ υψηλά επίπεδα, επίσης παρέχεται υποστήριξη από ψυχολόγος και θεραπευτές σε άτομα που το έχουν ανάγκη, ενώ στο Δήμο λειτουργούν και δύο Ειδικά Σχολεία Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κι ένα Δευτεροβάθμιας, έχοντας δρομολογήσει τη μετεγκατάσταση αυτού της Δευτεροβάθμιας σε καλύτερες εγκαταστάσεις, έως ότου κατασκευαστεί η νέα σύγχρονη σχολική μονάδα που θα το στεγάσει, με τις διαδικασίες σε αυτό το κομμάτι να βρίσκονται σε εξέλιξη. Δείχνουμε ενσυναίσθηση στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η κοινωνία, μπορούμε σίγουρα να κάνουμε περισσότερα και δεν σταματάμε να προσπαθούμε».

Δείτε επίσης: Δήμος Κορδελιού – Ευόσμου: Δωρεάν rapid test την επόμενη εβδομάδα