Τουρκία: Ελεύθερος με πριοριστικούς όρους ο αστυνομικός – Όλα όσα κατέθεσε (vid)

«Μπέρδεμα» με το GPS επικαλείται ο 41χρονος αστυνομικός – Απαγόρευση εξόδου από την χώρα μέχρι να ολοκληρωθούν οι έρευνες

Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους αφέθηκαν ο 41χρονος Έλληνας αστυνομικός και η σύντροφός του, που συνελήφθησαν από την Τουρκική αστυνομία σε «απαγορευμένη ζώνη».

Τι κατέθεσε

Ο Έλληνας αστυνομικός κατέθεσε πως μπήκε με την κοπέλα του στην Τουρκία από την συνοριακή Πύλη των Κήπων και κατευθήμθηκαν προς την Ανδριανούπολη, όπου έκαναν και τα ψώνια τους.

Για την επιστροφή τους χρησιμοποίησαν GPS και μεταξύ των δύο επιλογών που τους εμφανίστηκαν, επέλεξαν τον πιο σύντομο καταλήγοντας χωρίς να το αντιληφθούν σε «απαγορευμένη περιοχή».

Το δικαστήριο αποφάσισε την προσωρινή αποδέσμευση των δύο κατηγορουμένων με πριορισμό να παραμείνουν εντός της χώρας έως ότου ολοκληρωθούν οι έρευνες της Αστυνομίας στα κινητά του τηλέφωνα.

Ο Έλληνας αστυνομικός και η κοπέλα του, έφυγαν από το δικαστικό μέγαρο μαζί με τους υπαλλήλους του Γενικού Προξενείου της Ελλάδας στην Αδριανούπολη.

Η ανακοίνωση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη

Σε συνέχεια της ανακοίνωσης του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, ελεύθεροι αφέθησαν με περιοριστικούς όρους από τις αρμόδιες δικαστικές αρχές της Αδριανούπολης ο αστυνομικός και η κοπέλα του.

Μοναδικός όρος που τέθηκε ήταν να παραμείνουν για 48ωρες στην Τουρκία προκειμένου να ολοκληρωθεί ο έλεγχος των κινητών τους τηλεφώνων.

Από την πρώτη στιγμή που έγινε γνωστή η σύλληψη του Έλληνα Αστυνομικού – που ήταν εκτός υπηρεσίας – ενημερώθηκαν ο Πρωθυπουργός, η ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και το ΥΠΕΞ. Υπήρξε συντονισμένη δράση από την πλευρά της Κυβέρνησης.

Στην περιοχή μετέβη με εντολή του Υπουργού Τάκη Θεοδωρικάκου, ο Γενικός Επιθεωρητής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος, Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Σκούμας, προκειμένου να συντονιστούν καλύτερα οι ενέργειες από πλευράς της Ελληνικής Αστυνομίας.

Παράλληλα, υπήρξε διαρκής συνεργασία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη με τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Εξωτερικών και την ελληνική προξενική Αρχή στην Αδριανούπολη.

Δείτε επίσης: Θεσσαλονίκη: 35 προσαγωγές και 5 συλλήψεις μετά την πορεία για τον Γρηγορόπουλο