Τουρκικό UAV μπήκε στο FIR Αθηνών – Πέταξε πάνω από την Κανδελιούσσα, κοντά στη Νίσυρο

Είναι η δεύτερη φορά μέσα στο πρώτο 15νθήμερο του 2022 που μη επανδρωμένο αεροσκάφος των γειτόνων, διασχίζει τους ουρανούς πάνω από την περιοχή

Τουρκικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος UAV εισήλθε στο FIR Αθηνών σήμερα το απόγευμα, χωρίς να καταθέσει σχέδιο πτήσης και πέταξε πάνω από την Κανδελιούσσα, δυτικά της Νισύρου, στις 17:51 μ.μ. στα 19.000 πόδια.

Είναι η δεύτερη φορά μέσα στο πρώτο 15νθήμερο του έτους που τουρκικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος πετά πάνω από την περιοχή, καθώς στις 3 Ιανουαρίου είχε πετάξει στα 19.000 πόδια στις 14:48 μ.μ.

Όπως έγινε γνωστό από το ΓΕΕΘΑ, εκτός από το συγκεκριμένο τουρκικό UAV, σήμερα εισήλθαν στο FIR Αθηνών χωρίς να καταθέσουν σχέδιο πτήσης 1 ζεύγος τουρκικών F-16, 1 ζεύγος τουρκικών F-4, 4 τουρκικά ελικόπτερα, 2 αεροσκάφη ATR-72 και 1 CN-235 του τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού και άλλο ενα τουρκικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος UAV.

Εντοπίστηκαν συνολικά 14 παραβάσεις των κανόνων εναέριας κυκλοφορίας στο FIR Αθηνών που εξελίχθηκαν σε 6 παραβιάσεις του εθνικού εναερίου χώρου (η μία ήταν η υπέρπτηση στην Κανδελιούσσα) σε διάφορα σημεία του Αιγαίου. Σε όλες τις περιπτώσεις τα τουρκικά αεροσκάφη, ελικόπτερα και UAV πτητικά μέσα αναγνωρίσθηκαν και αναχαιτίσθηκαν από αντίστοιχα ελληνικά μαχητικά, σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια τακτική.

Δείτε επίσης: N. Παναγιωτόπουλος για τα Rafale: «Έρχονται τις επόμενες ημέρες. Πάμε γερά»