Τούρκος Υπουργός Άμυνας: Προκλητικές δηλώσεις για Ελλάδα – Τι δήλωσε

Οι Έλληνες παραβιάζουν την Συνθήκη της Λωζάνης – «Και οι δύο πλευρές να εκμεταλλευτούμε τον πλούτο του Αιγαίου»

Προκλητικός ήταν ο Τούρκος Υπουργός Αμύνης, Hulusi Akar, ο οποίος σε συνέντευξη που παραχώρησε σε τουρκική εφημερίδα, κατηγόρησε την Ελλάδα για παραβίαση της Συνθήκης της Λωζάνης, για παράνομη στρατικοποίηση των νησιών στο Αιγαίο και για προκλητικές στρατιωτικές ασκήσεις στον Έβρο.

«Αυτό που λέμε, είναι πως και οι δύο πλευρές μπορούν να εκμεταλλευτούν από κοινού τον πλούτο του Αιγαίου και να ζουν μαζί με ασφάλεια και ανάπτυξη, αλλά η γειτονική Ελλάδα και ιδίως κάποιοι πολιτικοί κάνουν το ακριβώς αντίθετο, ανέφερε χαρακτηριστικά».

«Λένε ότι έχουμε μόλις επανδρώσει τα νησιά τους, στην ουσία το παραδέχονται. Αυτό είναι παραβίαση της Συνθήκης της Λωζάνης. όσο αυτή η Συνθήκη είναι σε ισχύ τα νησιά δεν μπορούν να είναι αρματωμένα. Πίσω τους βρίσκονται και κάποιθες χώρες, οι οποίες τους στηρίζουν σε αυτήν την προκλητική στάση», συνέχισε.

Κάλεσε την Ελλάδα να σεβαστεί το διεθνές δίκαιο και το δίκαιο της θάλασσας και να επιδείξει κλίμα συνεννόησης και συνεργασίας.

Στη συνέχεια ανέφερε πως πολλοί πολιτικοί στην Ελλάδα διαφωνούν με το εξοπλιστικό πρόγραμμα της ελληνικής κυβέρνησης και πως παρά τα οικονομικά προβλήματα της χώρας συνεχίοζονται αθρώες δαπάνες στην άμυνα της χώρας.

Δείτε επίσης: Θεσσαλονίκη: 35 προσαγωγές και 5 συλλήψεις μετά την πορεία για τον Γρηγορόπουλο