Τσακαλώτος: “Το ενιαίο νόμισμα είναι ασύμβατο με τις οικονομίες της Ευρώπης, δεν μπήκαν οι πυλώνες για μακροπρόθεσμη και βιώσιμη ανάπτυξη”

 “Δεν έχουν μπει οι πυλώνες για βιώσιμη ανάπτυξη στην Ελλάδα” ανέφερε ο πρώην υπουργός Οικονομικών (2015-2019) στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών.

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος σε μία συζήτηση με τον δημοσιογράφο, Άρη Ραβανό στο πλαίσιο του Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών, το οποίο τελεί υπό την Αιγίδα της Α.Ε. της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου, τόνισε ότι δεν έχουν μπει οι πυλώνες για βιώσιμη ανάπτυξη στη χώρα μας.

Το ενιαίο νόμισμα δεν είναι συμβατό με οικονομίες που έχουν αποκλίσεις.

Οι διαφορές μεταξύ του Βορρά και του Νότου στην Ευρώπη συνεχίζουν να υφίστανται, σύμφωνα με τον πρώην υπουργό Οικονομικών.

Και το ερώτημα που προκύπτει είναι αν οι αλλαγές που συντελούνται τη δεδομένη στιγμή σε ευρωπαϊκό επίπεδο θα μπορέσουν να εξομαλύνουν αυτές τις διαφορές, όπως πρόσθεσε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Εν συνεχεία, συμφώνησε ότι φέτος και το 2022 θα υπάρξει ισχυρή ανάκαμψη στην Ελλάδα.

Εντούτοις, διατύπωσε σοβαρές επιφυλάξεις για την αναπτυξιακή πορεία της χώρας σε μεσοπρόθεσμη βάση

«Δεν έχουν μπει οι πυλώνες για μακροπρόθεσμη και βιώσιμη ανάπτυξη» δήλωσε χαρακτηριστικά ο  πρώην υπουργός.

Ο κ. Τσακαλώτος αναφέρθηκε στο δημοσιονομικό σκέλος της πολιτικής Μπαϊντεν, ως «μια θετική εξέλιξη.»

Τα δημοσιονομικά μέτρα της κυβέρνησης Μπαϊντεν για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης λόγω πανδημίας είναι τα διπλάσια από αυτά που έχει αποφασίσει η Ευρώπη.

«Η Ευρώπη πάλι καθυστερεί και πάλι έπεται των εξελίξεων,» τόνισε ο πρώην Υπουργός.  

Δείτε επίσης: Επισήμανση Βάνας Παπαευαγγέλου: “Άλλο η χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων και άλλο η χαλάρωση των μέτρων προστασίας”

YouTube
YouTube