Βασιλακόπουλος: «Πρέπει να αποδεχθούμε ότι το εμβόλιο δεν έχει 100% αποτελεσματικότητα αλλά…» (vid)

«Πρέπει να αντιμετωπίζουμε το εμβόλιο σαν ένα πανίσχυρο όπλο» είπε ο κ. Βασιλακόπουλος

Ο καθηγητής Πνευμονολογίας Θεόδωρος Βασιλακόπουλος φιλοξενήθηκε στην ΕΡΤ1 και αναφέρθηκε στην πορεία της πανδημίας, λέγοντας πως ο εμβολιασμός είναι η μόνη λύση που θα βοηθήσει στην εξάλειψη της νόσου.

Για τη μετάλλαξη από τη Μποτσουάνα είπε πως «δυστυχώς, όσο αφήνουμε την πανδημία να συνεχίζεται και να μεταλλάσσεται, ο ιός θα κάνει μεταλλάξεις. Κάποιες μπορούν να επικρατήσουν».

Κάνοντας συγκεκριμένη αναφορά για την εν λόγω μετάλλαξη, είπε: «Αναφορικά με την παραλλαγή της Μποτσουάνα δεν πρέπει να πανικοβαλλόμαστε από τώρα. Θα μελετηθεί και τις επόμενες ημέρες θα καταλάβουμε τη σοβαρότητά της».

Το θέμα σύμφωνα με τον κ. Βασιλακόπουλο είναι να προσέλθει ο κόσμος στα εμβολιαστικά κέντρα ενώ σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, τόνισε ότι σε όσες χώρες έχει εμβολιαστεί πάνω από το 80% του ενήλικου πληθυσμού, ο αριθμός θανάτων ανά εκατομμύριο είναι μονοψήφιος.

«Η λύση στο πρόβλημα είναι ο εμβολιασμός. Πρέπει να αποδεχθούμε ότι το εμβόλιο δεν έχει 100% αποτελεσματικότητα, αλλά αυτό δεν είναι επιχείρημα εναντίον του εμβολίου. Πρέπει να αντιμετωπίζουμε το εμβόλιο σαν ένα πανίσχυρο όπλο», τόνισε ο κ. Βασιλακόπουλος.

Δείτε επίσης: Ηλιόπουλος: «Η συνθηκολόγηση του Κυριάκου Μητσοτάκη φέρνει ολοένα και πιο κοντά το lockdown»