Βορίδης από τα Χανιά: «Τα μέτρα για τους άνω των 60 ετών είναι για δική τους προστασία»

Στα Χανιά βρέθηκε σήμερα ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης, ο οποίος απάντησε σε ερώτηση για τα νέα μέτρα για τους άνω των 60 ετών.

«Το μέτρο της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού για τους συμπολίτες μας, οι οποίοι είναι άνω των 60 ετών, ως βασικό και κύριο στόχο έχει τη δική τους προστασία», ανέφερε αρχικά ο Βορίδης.

Ο κ Βορίδης επεσήμανε πως «το 85% των ανθρώπων που νοσηλεύονται σήμερα στις ΜΕΘ είναι ανεμβολίαστοι και άνω αυτής της ηλικίας καθώς επίσης και πως το 95% των θανάτων από κορονοϊό είναι ανεμβολίαστοι αυτής της ηλικίας και άνω».

Συγκεκριμένα ανέφερε: «έχει καταβληθεί μια πολύ μεγάλη προσπάθεια όλο το τελευταίο διάστημα να επισημάνουμε την αναγκαιότητα του εμβολιασμού.

Ο εμβολιασμός σώζει ζωές, μας γλυτώνει από την πανδημία. Η μεγάλη πλειοψηφία των συμπολιτών μας το κατανόησε. Έχουμε λάβει μια σειρά από μέτρα και δυστυχώς, παραμένει μια μερίδα συμπολιτών μας ακόμα, η οποία δεν έχει πεισθεί.

Εκεί λοιπόν καθίσταται αναγκαίο να λάβουμε αυτό το μέτρο, ως ένα έσχατο μέτρο, ένα ακόμα μέτρο, προκειμένου να μπορέσουμε να επιτύχουμε την αύξηση του εμβολιασμού που είναι το κρίσιμο μέγεθος για να σωθούν ζωές».

Δείτε επίσης: Βουλή: Και επίσημα αποχώρησε το ΜέΡΑ25 – Σήμερα οι καταθέσεις των προέδρων ΕΣΗΕΑ και ΕΙΕΤ