Ξανά σε λειτουργία η μονάδα εμφιάλωσης μεταλλικού νερού στο Λουτράκι

Σήμερα ανακοινώθηκε η στρατηγική συνεργασία της PepsiCo Hellas με την NU AQUA , σε κοινή τους συνάντηση στο υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων,υπό την σκέπη του υπουργού, κ. Άδωνι Γεωργιάδη.

Στόχος της συνεργασίας φαίνεται θα αποτελεί η άμεση επανέναρξη των εργασιών της εμβληματικής μονάδας παραγωγής και εμφιάλωσης φυσικού μεταλλικού νερού, Λουτρακίου Κορινθίας. Η επένδυση είναι ύψους 20 εκατ. ευρώ, ενώ στην πλήρη επέκταση της θα υπερβεί τα 55 εκατ.

Όπως αναφέρθηκε στη συνάντηση, η αγοράστρια εταιρία, NU AQUA, με σύγχρονες εγκαταστάσεις και διαδικασίες, πρόκειται να προβεί στην παραγωγή ενός νέου φυσικού μεταλλικού νερού, με την PepsiCo Hellas να αναλαμβάνει την διανομή του μέσα από το πανελλαδικό εμπορικό της δίκτυο. Με αυτόν τον τρόπο, επιδιώκει να ενισχύσει  την  γκάμα των προϊόντων της και να επεκταθεί  στον τομέα της εστίασης.

Η συνεργασία αυτή προβλέπεται να ενισχύσει σημαντικά την επιχειρηματικότητα σε Λουτράκι και Κόρινθο, με την δημιουργία νέων θέσεις εργασίας και αποτελεί αδιαμφισβήτητα μια ψήφο εμπιστοσύνης στις δυνατότητες της ελληνικής οικονομίας.

Οι δηλώσεις επιχειρήσεων και Υπουργείου

Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων,’Αδωνις Γεωργιάδης επισήμανε: «Η Ελλάδα, με τη σημερινή συμφωνία PepsiCo Hellas με την NU AQUA και την επένδυση στη μονάδα του Λουτρακίου, δείχνει για άλλη μια φορά πόσο έχει αλλάξει σελίδα. Από την εποχή που τα εργοστάσια στην Ελλάδα, το ένα μετά το άλλο, έκλειναν, τώρα αυτά που έκλεισαν, το ένα μετά το άλλο, ανοίγουν. Χαίρομαι ιδιαίτερα που ως υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων της Ελληνικής Δημοκρατίας βοήθησα ενεργά στο να ολοκληρωθεί αυτή η συμφωνία και το εργοστάσιο στο Λουτράκι να πάρει μπρος ώστε να έχουμε νέες θέσεις εργασίας και μεγαλύτερη ελληνική παραγωγή».

Από την πλευρά της PepsiCo Hellas , η γενική διευθύντρια της εταιρίας, κ. Δέσποινα Τσαγγάρη, διευκρίνησε: «Η σημαντική αυτή συνεργασία με την NU AQUA, δίνει ιδιαίτερη αναπτυξιακή πνοή στην ευρύτερη περιοχή, αλλά και συνολικά στην αγορά του κλάδου των τροφίμων και ποτών. Είναι αναμφίβολα μια σημαντική επένδυση με πολλαπλά οφέλη. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον υπουργό για την παρουσία του σήμερα εδώ, αλλά και για τη συμβολή του στη δημιουργία ευνοϊκού επιχειρηματικού περιβάλλοντος. Για εμάς στην PepsiCo Hellas πρόκειται για την υλοποίηση ενός σημαντικού στόχου, την επαναλειτουργία ενός ιστορικού εμφιαλωτηρίου, όπου παραγόταν το εμβληματικό φυσικό μεταλλικό νερό ΗΒΗ Λουτράκι. Παρά την οικονομική κρίση και τις πρωτοφανείς συνθήκες που δημιούργησε η πανδημία, η PepsiCo Hellas συνεχίζει την υλοποίηση του στρατηγικού της σχεδίου, με πυξίδα την ενίσχυση των επενδύσεων και τη δημιουργία θέσεων εργασίας, τόσο για την ανάπτυξη και παραγωγή νέων προϊόντων, όσο και για την αναβάθμιση και ενίσχυση του δικτύου διανομής και πωλήσεών της στην αγορά».

Ο πρόεδρος της NU AQUA, Δημήτρης Μπαμπάκος, δεν παρέλειψε να τονίσει κατά τη συνάντηση: «Πρόκειται για μια σημαντική επένδυση και μια εξίσου σημαντική συνεργασία με έναν παγκόσμιο ηγέτη στον τομέα τροφίμων και ποτών, με ισχυρή παρουσία και στη χώρα μας. Η επαναλειτουργία του εργοστασίου εμφιάλωσης στο Λουτράκι, μέσα από τη συνεργασία της NU AQUA και της PepsiCo Hellas, θα δώσει ώθηση στην οικονομία της ευρύτερης περιοχής, δημιουργώντας νέες θέσεις εργασίας, αλλά θα αποτελέσει και ένα ζωντανό παράδειγμα για ώθηση στην ανάπτυξη, η οποία με σωστά βήματα μπορεί να επιτευχθεί ακόμα και στην δύσκολη αυτή περίοδο, μετά και τις πρωτοφανείς ανατροπές που έφερε η πανδημία. Θα ήθελα ακόμα να ευχαριστήσω από καρδιάς τον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, ‘Αδωνι Γεωργιάδη, που στηρίζει αυτή την συνεργασία. Η συνδρομή του είναι κομβική, στην υλοποίηση του επενδυτικού μας πλάνου, ενισχύοντας την παρουσία μας σε σημαντικούς παραγωγικούς κλάδους της εθνικής οικονομίας».

Ακολουθήστε το politic.gr Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Politic.gr


©Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ