Σεισμογράφοι τοποθετήθηκαν στην Φλώρινα από τον δήμο σε συνεργασία με το τμήμα Γεωλογίας του ΑΠΘ, με επικεφαλής τον καθηγητή Θεόδωρο Τσάπανο
«Μετά τον σεισμό της 9ης Ιανουαρίου 2022, που είχε ως επίκεντρο την πόλη της Φλώρινας, κρίναμε αναγκαία την συνεργασία μας με το ΑΠΘ ώστε να έχουμε άμεση και τεκμηριωμένη πληροφόρηση για την εξέλιξη των σεισμικών φαινομένων στην περιοχή μας», δήλωσε ο δήμαρχος Φλώρινας Βασίλης Γιαννάκης και πρόσθεσε ότι «συζητήθηκαν σε βάθος οι προοπτικές συνεργασίας με την ερευνητική ομάδα του κ. Τσάπανου, που τυγχάνει να είναι και από την περιοχή μας».
Ήδη τοποθετήθηκαν πέντε σεισμογράφοι σε κτίρια, όπως στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας, στα δημοτικά σχολεία Κάτω Κλεινών, Μελίτης και Κάτω Υδρούσας καθώς και στο κοινοτικό κατάστημα Αλώνων.
Οι σεισμογράφοι θα καταγράφουν σε 24ωρη βάση τη σεισμικότητα της περιοχής, τον εντοπισμό και παρακολούθηση ρηγμάτων.
Ο κ. Γιαννάκης εξήγησε πως η συγκεκριμένη συνεργασία εντάσσεται στο πλαίσιο πρωτοβουλιών πρόληψης και ενημέρωσης, που αμέσως μετά τον σεισμό έλαβε η δημοτική αρχή.
Δείτε επίσης: Θεσσαλονίκη: «Να βρούμε αυτόν που πάει να σφάξει» είπε ο πατέρας του φίλου του Άλκη
- Αϊτή: 529 κρατούμενοι δραπετεύουν έπειτα από επιθέσεις συμμοριών σε φυλακή
- Υεμένη: Χούθι αναφέρουν τρεις νεκρούς από νέους αμερικανικούς βομβαρδισμούς
- Ιράν και Υεμένη: Η μεταφορά πολεμικών αεροσκαφών από τον αμερικανικό στρατό στον Ινδικό Ωκεανό
- Ισημερινός: Αίτημα στρατιωτικής υποστήριξης από τις ΗΠΑ για την καταπολέμηση των συμμοριών
- ΗΠΑ: Δεύτερο αεροπλανοφόρο στη Μέση Ανατολή για την προστασία του εμπορίου