Υπουργείο Παιδείας: Οδηγίες για τα self-tests κατά τη διάρκεια των Πανελλαδικών Εξετάσεων – Τι ανέφερε η Ζέττα Μακρή

Τι αναφέρει η επίσημη ενημέρωση του Υπουργείου Υγείας για τα αυτοδιαγνωστικά τεστ στην εκπαιδευτική κοινότητα και τη βεβαίωση στη σχετική πλατφόρμα.

Αναφορικά με τη συμμετοχή στις φετινές Πανελλαδικές Εξετάσεις, που αρχίζουν τη Δευτέρα για τα ΓΕΛ και την Τρίτη για τα ΕΠΑΛ, το υπουργείο Παιδείας με ανακοίνωση που εξέδωσε επικαιροποιεί ότι οι υποψήφιοι, εκπαιδευτικοί, διοικητικό και λοιπό προσωπικό θα προσέρχονται στα εξεταστικά κέντρα, αφού πρώτα πραγματοποιήσουν Self test και με την επίδειξη της αντίστοιχης βεβαίωσης από την πλατφόρμα https://self-testing.gov.gr, ή προσκομίζοντας χειρόγραφη δήλωση.

Το πρώτο τεστ για τους υποψηφίους των Γενικών και Επαγγελματικών Λυκείων έγινε ήδη χθες, Πέμπτη 10 Ιουνίου 2021, προκειμένου να υπάρχει η ευχέρεια επιβεβαιωτικού τεστ, στην περίπτωση θετικού αποτελέσματος, από την Πέμπτη 10 μέχρι και την Κυριακή 13 Ιουνίου.

Το δεύτερο τεστ για τους υποψηφίους των Γενικών Λυκείων θα γίνει την άλλη Παρασκευή 18 Ιουνίου 2021, με δυνατότητα επιβεβαιωτικού τεστ, σε περίπτωση θετικού αποτελέσματος, από την Παρασκευή 18 ως τη Δευτέρα 21 Ιουνίου 2021.

Επιπλέον, για τους υποψηφίους των Επαγγελματικών Λυκείων το δεύτερο τεστ θα λάβει χώρα το Σάββατο 19 Ιουνίου 2021, με δυνατότητα επιβεβαιωτικού τεστ, σε περίπτωση θετικού αποτελέσματος, από το Σάββατο 19 μέχρι την Τρίτη 22 Ιουνίου 2021.

Στην περίπτωση θετικού αποτελέσματος σε self test, ο έλεγχος πρέπει να επαναληφθεί σε δημόσια δομή.

*Εδώ παρατίθεται η λίστα με τις διαθέσιμες δημόσιες δομές για διενέργεια επαναληπτικού τεστ από Δευτέρα έως Παρασκευή: https://self-testing.gov.gr/eody-stathera-simeia.pdf

*Εδώ παρατίθενται οι δομές που λειτουργούν τις Κυριακές: https://self-testing.gov.gr/eody-stathera-simeia-kiriakis.pdf

*Το υπόλοιπο πρωτόκολλο θα το βρείτε εδώ: https://www.minedu.gov.gr/exetaseis-2/geniko-lykeio-m/anakoinwseis-gel/48839-31-05-21-odigies-gia-tin-asfali-dieksagogi-ton-panelladikon-eksetaseon-metra-prostasias-kai-self-test-3

Το μήνυμα Ζέττας Μακρή για το φινάλε της σχολικής χρονιάς

Τέλος, σε μήνυμά της για τη λήξη της φετινής σχολικής χρονιάς η υφυπουργός Παιδείας, Ζέττα Μακρή, αναφέρει:  «Η εκπαιδευτική χρονιά που πέρασε αποδείχτηκε διδακτική για όλους. Η τεχνολογία έγινε όπλο και εργαλείο της εκπαιδευτικής διαδικασίας», οργανώνοντας «πλήρως τη σχολική δομή στη βάση της ψηφιοποίησης, αφήνοντας σημαντική παρακαταθήκη για το μέλλον», όπως τονίζει σχετική ανακοίνωση του ΥΠΑΙΘ.

Δείτε επίσης: Κ.Σακελλαροπούλου: Ομιλία στο Διεθνές Φεστιβάλ «Άγγελος Σικελιανός» στους Δελφούς

©Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

YouTube
YouTube