Εορταστική συνταγή: Γαλοπούλα με κιμά, κάστανα και σταφίδες

Εορταστική συνταγή: Γαλοπούλα με κιμά, κάστανα και σταφίδες

Ανακαλύψτε την απόλυτη γιορτινή συνταγή γαλοπούλας με κιμά, κάστανα και σταφίδες για αξέχαστες στιγμές. Η αναμονή για τις γιορτές πλησιάζει και η διάθεση ανεβαίνει καθώς ο γνωστός σεφ Δημήτρης Σκαρμούτσος μας προσφέρει την ιδανική συνταγή για τις εορταστικές στιγμές. Σε συνεργασία με τη Φαίη Σκορδά στην εκπομπή MEGA Buongiorno, παρουσίασε μια νόστιμη και εύκολη εκδοχή γαλοπούλας με γέμιση κιμά, κάστανα και σταφίδες. Παρά τις προκλήσεις που συνήθως φέρνει η παρασκευή γαλοπούλας, αυτή η συνταγή καθιστά τη διαδικασία πιο προσιτή.

Τα υλικά

– 1 στήθος γαλοπούλας

– 150 γρ βούτυρο

– 100 ml λευκό κρασί

– 100 γρ μουστάρδα

– 1 μάτσο φρέσκια ρίγανη

– 1 κσ καπνιστή πάπρικα

– αλάτι

– πιπέρι

Για τη γέμιση:

– 300 γρ μοσχαρίσιο κιμά

– 100 γρ βούτυρο

– 1 λευκό κρεμμύδι

– 100 ml κονιάκ

– 10 δαμάσκηνα

– 10 κάστανα

– 150 γρ ξανθές σταφίδες

– 50 γρ καβουρδισμένο κουκουνάρι

– 1 κσ τριμμένο μπαχάρι

– 80 γρ ρύζι καρολίνα

– Χυμό και ξύσμα από 1 πορτοκάλι

– αλάτι

– πιπέρι

Το μυστικό

Ξεχάστε τις ολόκληρες γαλοπούλες. Εδώ χρησιμοποιούμε στήθος γαλοπούλας, το οποίο είναι εξίσου γευστικό και πιο εύκολο στην προετοιμασία.

Η διαδικασία

Αρχικά, σε ένα μπολ αναμειγνύουμε το κρασί, τη μουστάρδα, το μέλι, τη γλυκιά πάπρικα και λίγη ρίγανη. Με ένα πινέλο εφαρμόζουμε το μείγμα στα κομμάτια της γαλοπούλας. Σε ένα προθερμασμένο τηγάνι, προσθέτουμε το στήθος γαλοπούλας και το σοτάρουμε μέχρι να αποκτήσει χρώμα και από τις δύο πλευρές. Στη συνέχεια, προσθέτουμε τη μαρινάδα και την αφήνουμε να βράσει για δύο λεπτά με τη γαλοπούλα.

Μετά, τοποθετούμε τη γαλοπούλα σε φούρνο στους 200 βαθμούς για 1,5 ώρα, σκεπασμένη, και έπειτα στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά, χωρίς κάλυμμα. Για τη γέμιση, σε προθερμασμένη κατσαρόλα ρίχνουμε λάδι και σοτάρουμε τον κιμά με το κρεμμύδι. Στη συνέχεια, προσθέτουμε το ρύζι, το μπαχάρι, τις σταφίδες, το κουκουνάρι, τα κάστανα, τα δαμάσκηνα, το κονιάκ και τον χυμό πορτοκαλιού. Ανακατεύουμε μέχρι να ενοποιηθούν τα υλικά και, όταν η γέμιση είναι έτοιμη, τη ρίχνουμε στο φιλέτο της γαλοπούλας.

Για γαρνιτούρα, μπορείτε να προσθέσετε λίγο ρόδι πάνω στο πιάτο για μια επιπλέον εορταστική πινελιά.

Πηγή περιεχομένου: in.gr

Loading

Play