Εορταστικό ωράριο: Πώς θα λειτουργήσουν τα καταστήματα και τα σούπερ μάρκετ τη Μεγάλη Παρασκευή και το Μεγάλο Σάββατο

Εορταστικό ωράριο: Πώς θα λειτουργήσουν τα καταστήματα και τα σούπερ μάρκετ τη Μεγάλη Παρασκευή και το Μεγάλο Σάββατο

Οδηγίες για το εορταστικό ωράριο λειτουργίας καταστημάτων και σούπερ μάρκετ τις ημέρες του Πάσχα. Η Μεγάλη Παρασκευή καθορίζεται ως υποχρεωτική ημιαργία, ενώ το Μεγάλο Σάββατο τα εμπορικά καταστήματα παραμένουν ανοιχτά για περιορισμένες ώρες. Τα εμπορικά καταστήματα ανοίγουν μετά την Αποκαθήλωση στις 13:00 και κλείνουν στις 19:00.

Για τα σούπερ μάρκετ, η κατάσταση είναι διαφορετική: ανοίγουν επίσης στις 13:00, αλλά η ώρα κλεισίματος ποικίλει. Ορισμένα κλείνουν στις 19:00, ενώ άλλα παραμένουν ανοιχτά μέχρι τις 20:00 ή 21:00. Τα ωράρια των πιο γνωστών αλυσίδων είναι τα εξής:

– Σκλαβενίτης: 13:00 – 20:00

– ΑΒ Βασιλόπουλος: 13:00 – 20:00

– My Market: 13:00 – 20:00

– Lidl: 13:00 – 21:00

– Μασούτης: 13:00 – 19:00

– Κρητικός: 13:00 – 20:00

– Γαλαξίας: 13:00 – 20:00

Το Μεγάλο Σάββατο οι καταναλωτές θα έχουν τη δυνατότητα να κάνουν αγορές τελευταίας στιγμής. Τα εμπορικά καταστήματα θα λειτουργούν από τις 09:00 έως τις 15:00, ενώ τα σούπερ μάρκετ θα είναι ανοιχτά σύμφωνα με τα παρακάτω ωράρια:

– Σκλαβενίτης: 08:00 – 19:00

– ΑΒ Βασιλόπουλος: 08:00 – 18:00

– My Market: 08:00 – 20:00

– Lidl: 07:45 – 21:00

– Μασούτης: 08:00 – 20:00

– Κρητικός: 08:00 – 20:00

– Γαλαξίας: 08:00 – 20:00

Ο ΕΦΕΤ επισημαίνει τη σημασία της ασφάλειας των τροφίμων κατά τις γιορτές, προειδοποιώντας για τις παραδοσιακές πρακτικές που συνδέονται με την προετοιμασία των εορταστικών γευμάτων. Η προσεκτική προγραμματισμένη επιλογή τροφίμων και ο σωστός χειρισμός των πρώτων υλών διασφαλίζουν ασφαλή και οικονομικά συμφέροντα γεύματα.

Ορισμένες χρήσιμες συστάσεις για τους καταναλωτές περιλαμβάνουν:

– Προμήθεια τροφίμων μόνο από επίσημα σημεία πώλησης.

– Έλεγχος των ετικετών στα προσυσκευασμένα τρόφιμα για πληροφορίες όπως η ημερομηνία λήξης και οι συνθήκες αποθήκευσης.

– Προσοχή στην καθαριότητα των καταστημάτων και του εξοπλισμού τους.

– Διαχωρισμός των ωμών τροφίμων από τα έτοιμα προς κατανάλωση για την αποφυγή μικροβιακής επιμόλυνσης.

Κατά την αγορά κρέατος, είναι απαραίτητο να διασφαλίσουμε ότι διατηρείται σε ψυγείο ή ψυχόμενη προθήκη και να ελέγχουμε την ημερομηνία κατανάλωσης.

Τέλος, είναι σημαντικό να γνωρίζουμε ότι τα βαμμένα αυγά, που είναι αναπόσπαστο μέρος των εορταστικών παραδόσεων, απαιτούν προσεκτικό χειρισμό για την αποφυγή μόλυνσης από σαλμονέλα. Για περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τις ασφαλείς πρακτικές, οι καταναλωτές μπορούν να ανατρέξουν στον ΕΦΕΤ για περισσότερες πληροφορίες.

Πηγή περιεχομένου: in.gr

Loading

Play