Επείγουσα έκκληση από τους Γιατρούς του Κόσμου για τη Γάζα: Επιτρέψτε μας να εκπληρώσουμε την αποστολή μας

Επείγουσα έκκληση από τους Γιατρούς του Κόσμου για τη Γάζα: Επιτρέψτε μας να εκπληρώσουμε την αποστολή μας

Ανησυχία για την ανθρωπιστική κατάσταση στη Γάζα με τους Γιατρούς του Κόσμου να ζητούν πλήρη πρόσβαση για βοήθεια. Text: Μετά από 18 μήνες πολέμου και με ανυπολόγιστους θανάτους αμάχων και εργαζομένων σε ανθρωπιστικές οργανώσεις, η Γάζα βρίσκεται υπό πλήρη πολιορκία για έξι εβδομάδες, με το σύστημα ανθρωπιστικής βοήθειας στα πρόθυρα κατάρρευσης. Οι εκπρόσωποι διεθνών ανθρωπιστικών οργανώσεων που δραστηριοποιούνται στην περιοχή, συμπεριλαμβανομένων και των Γιατρών του Κόσμου, απευθύνουν επείγουσα έκκληση για να τους επιτραπεί να συνεχίσουν την εργασία τους.

Η ανθρωπιστική κρίση στη Γάζα επιδεινώνεται ραγδαία. Νέα έρευνα που διεξήχθη από 43 ανθρωπιστικές οργανώσεις αποκάλυψε ότι σχεδόν όλες έχουν αναγκαστεί να περιορίσουν ή να αναστείλουν τις υπηρεσίες τους μετά τη λήξη της εκεχειρίας στις 18 Μαρτίου. Η απαγόρευση μετακινήσεων και οι συνεχείς βομβαρδισμοί καθιστούν κάθε προσπάθεια ανθρωπιστικής βοήθειας εξαιρετικά επικίνδυνη, οδηγώντας σε καταστροφή βασικών υποδομών υγείας και θανάτους χιλιάδων Παλαιστινίων.

Ο ΟΗΕ έχει προειδοποιήσει για την έκταση της ανθρωπιστικής κρίσης, χαρακτηρίζοντάς την τη χειρότερη των τελευταίων 18 μηνών. Στην κοινή δήλωση των οργανώσεων, υπογραμμίζεται η ανάγκη για επείγουσα κατάπαυση του πυρός και πλήρη πρόσβαση της ανθρωπιστικής βοήθειας. Η ανθρωπιστική βοήθεια δεν πρέπει να χρησιμοποιείται ως πολιτικό εργαλείο και η διάσωση ζωών δεν πρέπει να είναι θέμα διαμάχης.

Πηγή περιεχομένου: in.gr

Loading

Play