Επίθεση εναντίον του Παλαιστίνιου σκηνοθέτη Χαμντάν Μπαλάλ από Ισραηλινούς εποίκους με σοβαρές συνέπειες. Το βράδυ της Δευτέρας, Ισραηλινοί έποικοι επιτέθηκαν στο σπίτι του Παλαιστίνιου σκηνοθέτη Χαμντάν Μπαλάλ, ο οποίος είναι συνδημιουργός του βραβευμένου ντοκιμαντέρ No Other Land. Η επίθεση πραγματοποιήθηκε στο παλαιστινιακό χωριό Σούσια, νότια της Χεβρώνας στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη. Κατά τη διάρκεια της επίθεσης, ο Μπαλάλ περιβλήθηκε από μια ομάδα περίπου 15 ένοπλων εποίκων, οι οποίοι αρχικά επιτέθηκαν στους Παλαιστίνιους και κατέστρεψαν μια δεξαμενή νερού κοντά στο σπίτι του.
Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, ο Μπαλάλ αγνοείται μετά την απαγωγή του από Ισραηλινούς στρατιώτες, οι οποίοι τον συνέλαβαν από το ασθενοφόρο που κλήθηκε να τον περιθάλψει. Ο συνάδελφός του, Γιουβάλ Άμπραχαμ, επιβεβαίωσε την κατάσταση του σκηνοθέτη και κατήγγειλε την απαγωγή του στα κοινωνικά δίκτυα.
Η κατάσταση της βίας από τους εποίκους συνεχώς κλιμακώνεται, με πολλούς Παλαιστίνιους να καταγγέλλουν επιθέσεις σχεδόν καθημερινά. Ο Άντρα, άλλος συνδημιουργός του ντοκιμαντέρ, εξέφρασε την ανησυχία του ότι οι επιθέσεις μπορεί να συνδέονται με τη διεθνή αναγνώριση που κέρδισε η ταινία.
Πηγή περιεχομένου: in.gr