Η ελληνική κουζίνα χάνει έδαφος, καθώς το σουβλάκι κατατάσσεται στην 55η θέση στα καλύτερα street food παγκοσμίως. Ήταν περίπου πριν από ένα χρόνο όταν ο γύρος αναγνωρίστηκε ως το δεύτερο καλύτερο τυλιχτό έδεσμα στον κόσμο από το Taste Atlas. Οι διακρίσεις για την ελληνική κουζίνα συνέχισαν με την ανάδειξη του κοντοσουβλιού ως το καλύτερο πιάτο με χοιρινό κρέας, ενώ τα ελληνικά γλυκά κέρδισαν διεθνή αναγνώριση. Ωστόσο, τα πράγματα έχουν αλλάξει δραματικά.
Μόλις χθες, το γνωστό γαστρονομικό ταξιδιωτικό site δημοσίευσε τη λίστα με τα καλύτερα street food παγκοσμίως, και τα ελληνικά πιάτα δεν τα πήγαν καλά. Το σουβλάκι, αν και ευρέως γνωστό στους τουρίστες, κατέλαβε την 55η θέση στη συγκεκριμένη κατάταξη.
Το σουβλάκι είναι ένα από τα πιο δημοφιλή ελληνικά πιάτα, που αποτελείται από μικρά κομμάτια χοιρινού, κοτόπουλου, αρνιού ή μοσχαριού. Ακόμα πιο απογοητευτική είναι η θέση του κοκορετσιού, το οποίο βρέθηκε στην 96η θέση.
Το πρώτο ελληνικό πιάτο στη λίστα του Taste Atlas ήταν το κοντοσούβλι, ένα παραδοσιακό πιάτο που περιλαμβάνει μεγάλα κομμάτια χοιρινού κρέατος μαριναρισμένα σε μπαχαρικά, τα οποία στη συνέχεια ψήνονται αργά στη σχάρα. Ακολουθεί ο γύρος, ο οποίος αναφέρεται ως ένα από τα πιο δημοφιλή ελληνικά πιάτα, παρασκευαζόμενο με κρέας που μπορεί να είναι χοιρινό ή κοτόπουλο στην Ελλάδα, ή αρνί και μοσχάρι σε άλλες χώρες.
Το πιο δημοφιλές street food στον κόσμο είναι το Garantita από την Αλγερία, ένα είδος κέικ φτιαγμένο από αλεύρι ρεβιθιού και μπαχαρικά.
Τα ελληνικά πιάτα, που άλλοτε κυριαρχούσαν σε διεθνείς κατατάξεις, φαίνεται να βρίσκονται σε πτωτική πορεία, αφήνοντας ερωτήματα για το μέλλον της ελληνικής γαστρονομίας.
Πηγή περιεχομένου: in.gr