Ευρωπαϊκή αποστολή στη DEMO για το έργο βιοτεχνολογίας, συμβάλλει στην αυτονομία παραγωγής φαρμάκων στην ΕΕ. Το έργο βιοτεχνολογίας της DEMO, που βρίσκεται στον Άγιο Στέφανο Αττικής, υποδέχτηκε αποστολή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στο πλαίσιο των εργασιών της Ομάδας Εργασίας για το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας (RRF Working Group). Η αποστολή, επικεφαλής της οποίας ήταν ο Siegfried Mureșan (EPP/RO), περιλάμβανε μέλη των Επιτροπών Προϋπολογισμού (BUDG) και Οικονομικής και Νομισματικής Πολιτικής (ECON) του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, όπως ο κ. Γιώργος Αυτιάς (EPP, EL), ο Karlo Ressler (EPP, HR), ο Matjaž Nemec (S&D, SI), η Enikő Győri (PfE, HU) και η Anouk van Brug (Renew, NL). Την αποστολή συνόδευσαν στελέχη της Ειδικής Υπηρεσίας Συντονισμού του Ταμείου Ανάκαμψης.
Το έργο θα συμβάλει στην αυτονομία της ΕΕ στην παραγωγή φαρμάκων και να ενισχύσει την έρευνα και ανάπτυξη στον τομέα της βιοτεχνολογίας. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, ο επικεφαλής της ομάδας εργασίας, Siegfried Mureșan, δήλωσε ότι «χάρη στην υποστήριξη του ΜΑΑ, το έργο αυτό θα μπορέσει να συμβάλει στην αυτονομία της ΕΕ στην παραγωγή φαρμάκων και να ενισχύσει την έρευνα και την ανάπτυξη στον τομέα της βιοτεχνολογίας».
Το νέο Ερευνητικό Κέντρο Βιοτεχνολογίας, υποστηριζόμενο από κονδύλια του ΜΑΑ, αποτελεί ένα κρίσιμο βήμα για την παροχή καλύτερων θεραπειών και τη βελτίωση της δημόσιας υγείας. Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της DEMO ABEE, Δημήτρης Δέμος, σημείωσε ότι «η επίσκεψη αυτή έρχεται σε συνέχεια των θετικών εντυπώσεων που σχημάτισαν τα μέλη της αποστολής του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας της Ε.Ε. κατά την προηγούμενη επίσκεψή τους».
Καθώς προχωρά η ολοκλήρωση του έργου, η DEMO ενισχύει τη θέση της Ελλάδας στο διεθνές περιβάλλον, συμβάλλοντας στην καθιέρωσή της ως μια ισχυρή φαρμακοβιομηχανία στην Ευρώπη. Το έργο της βιοτεχνολογίας της DEMO αποτελεί τμήμα ενός ευρύτερου επενδυτικού σχεδίου που περιλαμβάνει τη δημιουργία σύγχρονου ερευνητικού κέντρου βιοτεχνολογίας στον Άγιο Στέφανο και εγκαταστάσεων για ημι-βιομηχανική παραγωγή βιολογικών προϊόντων. Αυτή η επένδυση υλοποιείται με τη δανειακή στήριξη του Ταμείου Ανάκαμψης και συνδέεται με δράσεις του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας Ελλάδα 2.0, με χρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση – NextGenerationEU.
Πηγή περιεχομένου: in.gr