ΠΗΓΗ: ΑΘΗΝΟΡΑΜΑ / Από τον Βαλσάμη Δουκάκη
Αποκλειστικά menu degustation σερβίρει φέτος το «speakeasy» εστιατόριο που κρύβεται κάτω από το «Frater & Soror» στο Παγκράτι.
Ο χώρος
Περί τα 20 άτομα χωρούν στα λίγα τραπέζια με τις πολύ αναπαυτικές καρέκλες που στρώνονται στο υπόγειο του «Frater & Soror» στο Παγκράτι. Speakeasy ατμόσφαιρα, λευκό πλακάκι και σκούρο ανθρακί χρώμα στους τοίχους, ψαροκόκαλο στο πάτωμα, ένα σετ από παλιές καρέκλες σινεμά σε μια μεριά, ένα μικρό βουνό από κομμένα ξύλα στην άλλη. Μονάχα η τζαμαρία σε χωρίζει από τη δράση στην ανοικτή κουζίνα, δημιουργώντας σου την αίσθηση ότι παρατηρείς βουβή καλλιτεχνική εγκατάσταση.
Ο σεφ
Με χρυσοσκουφάτα διαπιστευτήρια από το «Daios Cove» της Ελούντας, ο Δημοσθένης Μπαλόπουλος προκρίνει εδώ μια ιδιαίτερη μαγειρική προσέγγιση που συνδυάζει το… αρχέγονο ψήσιμο στη φωτιά με τις ζυμώσεις και τις πιο μοντέρνες τεχνικές. Το αποτέλεσμα είναι μια γοητευτικά ιδιότυπη κουζίνα, fine, αισθαντική και comfort.
Το μενού
Αν και στην περσινή παρθενική χρονιά του μαγαζιού μπορούσες να παραγγείλεις a la carte, από φέτος υπάρχει αποκλειστικά menu degustation που αποτελείται από επτά πιάτα, με επιλογή ανάμεσα σε δύο κυρίως προτάσεις, και κοστίζει € 65. Προσεχώς μάλιστα θα υπάρχει και επιλογή για χορτοφάγους. Το προαιρετικό wine pairing ( € 25) γίνεται αποκλειστικά με φυσικά και βιοδυναμικά κρασιά.
Ξεχωρίσαμε…
… την raw καραβίδα σε τραγανό contrast με σαλάμι Δράμας (φωτό), τα τρυφερά φιλετίνια κουνουπιδιού με γλυκανισάτα καρότα κονφί και φανταστική κρέμα από ανθότυρο, καθώς και την καπνιστή στηθοπλευρά που σερβίρεται με εξαιρετικό σιταρότο και άπαιχτο κουλί από μαϊντανό και αντσούγια.
Φ Β Κ (Φαγητό Βίου Κυβερνήτης)
Αμύντα 6, Πλατεία Προσκόπων, Παγκράτι