Ανακαλύψτε δύο νόστιμες συνταγές κοτόπουλου που συνδυάζουν γεύση και εύκολη προετοιμασία. Δύο νόστιμες συνταγές κοτόπουλου που παρουσιάστηκαν από τον Δημήτρη Σκαρμούτσο στην εκπομπή του MEGA Buongiorno παρέα με τη Φαίη Σκορδά. Ιδανικές για όσους κάνουν νηστεία με μέτρο.
Η πρώτη συνταγή είναι για quesadillas με κοτόπουλο, με υλικά όπως στήθος κοτόπουλο, πιπεριές και τυρί τσένταρ.
Τα υλικά για τις quesadillas περιλαμβάνουν:
– 4 τορτίγιες
– 350 γρ. στήθος κοτόπουλο
– 2 λευκά κρεμμύδια
– 1 κόκκινη, 1 κίτρινη και 1 πράσινη πιπεριά
– 100 γρ. καλαμπόκι
– 4 μανιτάρια πορτεμπέλο
– 1 πιπεριά τσίλι
– 1 ματσάκι κόλιανδρος
– 300 γρ. τσένταρ
– 1 κ.σ. σκόρδο τριμμένο
– 1 ντομάτα
– 1 κ.γ. κύμινο
– 1 κ.γ. πάπρικα καπνιστή
– αλάτι και πιπέρι.
Η διαδικασία περιλαμβάνει: Σοτάρισμα των κρεμμυδιών, των πιπεριών και του κοτόπουλου σε τηγάνι, προσθέτοντας στη συνέχεια τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύοντας τη γέμιση. Αφού ετοιμάσουμε τη γέμιση, τοποθετούμε τυρί και γέμιση σε μία τορτίγια, την τυλίγουμε και τη βάζουμε στο τηγάνι για να πάρει χρώμα. Η συνταγή ολοκληρώνεται εύκολα και γρήγορα.
Η δεύτερη συνταγή είναι το κοτόπουλο παρμεζάνας με πουρέ πατάτας.
Τα υλικά περιλαμβάνουν:
– 500 γρ στήθος κοτόπουλο
– 100 γρ φρυγανιά
– 50 γρ παρμεζάνα
– 3 αυγά
– 100 γρ αλεύρι Γ.Ο.Χ.
– Για τη σάλτσα: 400 γρ ντομάτες κονκασέ, 1/2 ματσάκι βασιλικός, 50 γρ παρμεζάνα, 1 λευκό κρεμμύδι, 1 σκελίδα σκόρδο, 1 κ.γ. μέλι και 50 ml ελαιόλαδο.
Το μυστικό: Αν και το κοτόπουλο πανάρεται, δεν χτυπάμε το στήθος για να διατηρήσει την υφή του.
Η διαδικασία περιλαμβάνει: Πανάρισμα των κομματιών κοτόπουλου και τηγάνισμά τους σε προθερμασμένο τηγάνι. Ενώ το κοτόπουλο τηγανίζεται, ετοιμάζουμε τη σάλτσα σε μίξερ με όλα τα υλικά. Όταν το κοτόπουλο είναι έτοιμο, το τοποθετούμε σε ταψί, προσθέτουμε τη σάλτσα και παρμεζάνα από πάνω και ψήνουμε στον φούρνο για περίπου δέκα λεπτά στους 180 βαθμούς.
Πηγή περιεχομένου: in.gr