Ανακαλύψτε τη συνταγή για φαλάφελ με γιαούρτι σε αραβική πίτα, ιδανική για βράδια με φίλους. Όταν κάποιος λέει street food, το μυαλό μας πάει σε μπέργκερ, σουβλάκια και πίτσες. Ωστόσο, τα τελευταία χρόνια, ο βασιλιάς είναι ένα άλλο έδεσμα: το φαλάφελ. Το κέντρο της Αθήνας έχει γεμίσει τα τελευταία χρόνια με φαλαφελάδικα, αλλά σαν το σπιτικό δεν έχει, και μάλιστα, η συνταγή δεν είναι ιδιαίτερα δύσκολη.
Κάτι που απέδειξε και ο Δημήτρης Σκαρμούτσος στην εκπομπή του MEGA Buongiorno με τη Φαίη Σκορδά. Ο γνωστός σεφ μας έδειξε πως γίνεται αυτό το μεσανατολικό street food, το οποίο είναι ότι πρέπει για μαζώξεις με φίλους τα βράδια του Σαββάτου.
– 1 ματσάκι φρέσκος κόλιανδρος ψιλοκομμένος
– 2 μικρές σκελίδες σκόρδο
– 1/2 μέτριο ξερό κρεμμύδι
– 6 φύλλα φρέσκο δυόσμο
Το μεγάλο μυστικό για τη συνταγή είναι το ρεβίθι. Γι’ αυτό διαλέγουμε ρεβίθια φετινής χρονιάς και τα μουλιάζουμε στο νερό ένα ολόκληρο βράδυ.
Παίρνουμε τα μουλιασμένα ρεβίθια και τα βάζουμε στο μίξερ. Προσθέτουμε το baking powder, το αλεύρι, το κύμινο, το κρεμμύδι, το σκόρδο, το μαϊντανό και τον δυόσμο. Στο τέλος, βάζουμε λάδι, αλάτι, πιπέρι και τα χτυπάμε καλά στο μούλτι. Με ένα κουτάλι παίρνουμε μια μπάλα από το μείγμα και τη βάζουμε στο τηγάνι, για 2-3 λεπτά σε μεσαία θερμοκρασία, ώστε να γίνει ωραία η κρούστα. Όταν ετοιμαστούν, φτιάχνουμε μια απλή σως με γιαούρτι και γεμίζουμε την αραβική πίτα. Το μεσανατολικό street food είναι έτοιμο.