Γιατί φιλιόμαστε; Η επιστήμη αποκαλύπτει άγνωστες πτυχές αυτής της ανθρώπινης πράξης

Γιατί φιλιόμαστε; Η επιστήμη αποκαλύπτει άγνωστες πτυχές αυτής της ανθρώπινης πράξης

Ανακαλύψτε γιατί φιλιόμαστε και πώς η επιστήμη εξηγεί αυτή την ανθρώπινη συμπεριφορά. Φιλί.

Είναι μια από τις πιο πρωτόγονες ανθρώπινες παρορμήσεις και το πρώτο πράγμα που κάνουμε με κάποιον που αγαπάμε, πριν προχωρήσουμε στο επόμενο επίπεδο της σχέσης μας. Ωστόσο το γιατί ακριβώς φιλιόμαστε είναι ένα ερώτημα που ιντριγκάρει τους επιστήμονες εδώ και αιώνες και δεν υπήρχε ξεκάθαρη απάντηση.

Πώς ξεκινήσαμε να φιλιόμαστε; Σύμφωνα με την Daily Mail, ένας ερευνητής έχει μια νέα θεωρία που μπορεί να σας κάνει να το ξανασκεφτείτε πριν φιλήσετε. Ο καθηγητής Adriano Lameira, εξελικτικός ψυχολόγος στο Πανεπιστήμιο Warwick, ισχυρίζεται ότι το φιλί έχει την προέλευσή του στους προγόνους μας, πριν από εκατομμύρια χρόνια. Η πράξη του πολύ ελαφρού φιλιού με σφιγμένα χείλη ήταν κάποτε μια έξυπνη τεχνική για να αφαιρέσεις τις ψείρες ο ένας από τη γούνα του άλλου, υποστηρίζει ο Lameira. Μόλις πριν από μερικά εκατομμύρια χρόνια, άρχισε να αποκτά σεξουαλική χροιά και να γίνεται μια πράξη που δείχνει ότι κάποιος μας αρέσει.

Άλλες θεωρίες για το γιατί φιλιόμαστε κυμαίνονται από τη σκλήρυνση του ανοσοποιητικού μας συστήματος μέσω της ανταλλαγής βακτηρίων, έως μια μορφή επιθεώρησης του άλλου με το να τον μυρίζουμε. Όπως όλα δείχνουν, λοιπόν, το φιλί ξεκίνησε ως κάτι εντελώς διαφορετικό και κατάληξε να είναι το απόλυτο σημάδι ερωτικής έλξης δύο ανθρώπων, πριν έρθουν τα επόμενα στάδια!

Loading

Play