Γιατί το vintage ισπανικό χαμόν φτάνει τις 80.000 ευρώ;

Γιατί το vintage ισπανικό χαμόν φτάνει τις 80.000 ευρώ;

Ανακαλύψτε το μυστικό πίσω από την εκτίμηση του vintage ισπανικού χαμόν και τις μοναδικές του ιδιότητες. Το διάσημο ισπανικό χαμόν της μάρκας Joselito, που έχει ωριμάσει από το 2006, προκάλεσε κύμα ενθουσιασμού στους γευσιγνώστες, όταν ανακοινώθηκε ότι θα διατεθεί σε δημοπρασία. Το συγκεκριμένο κομμάτι είναι το παλαιότερο στον κόσμο, καθώς προέρχεται από τη συλλογή Vintage της εταιρείας, που εδρεύει στη Σαλαμάνκα και ειδικεύεται στην παραγωγή ιβηρικών χαμόν. Η Joselito είναι η πρώτη εταιρεία που ταξινομεί την παραγωγή της από το 1999.

Η συλλογή Vintage περιλαμβάνει χαμόν με ωρίμανση άνω των οκτώ ετών, που παράγονται από μαύρους ιβηρικούς χοίρους που τρέφονται με βελανίδια και χλόη, στον γαστρονομικό θέρετρο Montanera. Η μοναδική γεύση και υφή του χαμόν οφείλονται στις ιδιαίτερες διατροφικές συνήθειες των χοίρων. Το εκλεκτό αυτό προϊόν διατίθεται σε τιμές που κυμαίνονται μεταξύ 60.000 και 80.000 ευρώ.

Ο κλάδος της παραγωγής χαμόν είναι κλειστός και σχετίζεται κυρίως με οικογενειακές επιχειρήσεις, όπως η Joselito, η οποία έχει αποκτήσει διεθνή φήμη τα τελευταία χρόνια. Ο José Gómez, διευθυντής μάρκας της εταιρείας, σημειώνει ότι η τιμή του χαμόν του 2006 καθορίστηκε πριν από μια δεκαετία και ότι μόνο οι χοίροι που πληρούν συγκεκριμένες προϋποθέσεις εισέρχονται στη συλλογή αυτή.

Η Joselito εφαρμόζει αναγεννητικές γεωργικές πρακτικές, φροντίζοντας το έδαφος και το περιβάλλον, ώστε να εξασφαλίσει την ποιότητα των προϊόντων της. Όλα τα προϊόντα της είναι απολύτως φυσικά, χωρίς πρόσθετα ή συντηρητικά. Η εταιρεία διαθέτει περίπου 80 μπούτια ζαμπόν Vintage, που εκτιμώνται ιδιαίτερα από τους λάτρεις του καλού φαγητού.

Στο θέμα της κατανάλωσης, κορυφαίοι σεφ της ισπανικής κουζίνας προτείνουν το χαμόν να κόβεται σε πολύ λεπτές φέτες για να απογειώσει τη γεύση του. Οι διαφορές στις προτιμήσεις των σεφ ενδέχεται να προκαλέσουν διχασμό, αλλά είναι σαφές ότι η σωστή κατανάλωση του ζαμπόν απαιτεί προσοχή στην θερμοκρασία και το κόψιμο.

Πηγή περιεχομένου: in.gr

Loading

Play