Γιουβέτσι κοτόπουλο με κριθαράκι: Μια συνταγή που αξίζει να δοκιμάσετε

Γιουβέτσι κοτόπουλο με κριθαράκι: Μια συνταγή που αξίζει να δοκιμάσετε

Ανακαλύψτε πώς να φτιάξετε γιουβέτσι κοτόπουλο με κριθαράκι, ένα γευστικό πιάτο που θα εντυπωσιάσει τους καλεσμένους σας. Το γιουβέτσι κοτόπουλο με κριθαράκι είναι ένα από τα πιο αγαπημένα και νόστιμα πιάτα, ωστόσο πολλοί το αποφεύγουν στο σπίτι λόγω της φήμης του ως δύσκολο πιάτο. Ο γνωστός σεφ Δημήτρης Σκαρμούτσος αποφάσισε να μας καθοδηγήσει σε αυτή τη διαδικασία, προσφέροντας μια συνταγή που απαιτεί προσοχή αλλά είναι προσβάσιμη σε όλους. Σε συνεργασία με τη Φαίη Σκορδά στην εκπομπή MEGA Buongiorno, παρουσίασε τον τρόπο παρασκευής αυτού του παραδοσιακού πιάτου.

Η κύρια πρόκληση της συνταγής έγκειται στο να διατηρηθεί η σωστή υγρασία κατά το μαγείρεμα, ώστε το τελικό αποτέλεσμα να μην είναι ξηρό. Μια μικρή τεχνική μπορεί να εξασφαλίσει την επιτυχία του πιάτου, κάνοντάς το απλό και γευστικό.

Υλικά:

– 300 γρ κριθαράκι χοντρό

– 800 γρ στήθος κοτόπουλου

– 300 γρ μπούτι κοτόπουλου

– 2 λευκά κρεμμύδια

– 1 πράσο

– 1 συσκευασία ντομάτες κονκασέ

– 2 καρότα

– 2 σκελίδες σκόρδο

– 3 πιπεριές Φλωρίνης

– 100 ml κόκκινο κρασί

– 1,3 λίτρα ζωμό κοτόπουλου

– 60 ml ελαιόλαδο

– 1 στικ κανέλας

– 2 δαφνόφυλλα

– 2 κλωνάρια δεντρολίβανο

– 100 γρ παρμεζάνα

– Αλάτι

– Πιπέρι

Διαδικασία:

Αρχικά, σε ένα προθερμασμένο τηγάνι, ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και προσθέτουμε το στήθος κοτόπουλου κομμένο σε κομμάτια για να το σοτάρουμε. Στη συνέχεια, προσθέτουμε το πράσο και ανακατεύουμε. Συνεχίζουμε με τα καρότα για τη γλύκα, τις πιπεριές Φλωρίνης, το δεντρολίβανο, το στικ κανέλας, τα δαφνόφυλλα και ανακατεύουμε ξανά. Στο τέλος, ρίχνουμε τον ζωμό κοτόπουλου και μετά το κοτόπουλο σε ταψί, προσθέτοντας το κριθαράκι. Αφήνουμε να ψηθεί σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 12 λεπτά.

Πηγή περιεχομένου: in.gr

Loading

Play