Ο Γκάουτ Γκάουτ, 17 ετών, εντυπωσιάζει στον στίβο και θεωρείται ο επόμενος Γιουσέιν Μπολτ. Ο Γκάουτ Γκάουτ, ένα 17χρονο αστέρι του παγκόσμιου στίβου, έχει αναδειχθεί ως μια υποσχόμενη προσωπικότητα στο αθλητικό πεδίο, καθώς επίσημα επιλέχθηκε από την Αυστραλία για να συμμετάσχει στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου που θα διεξαχθεί στο Τόκιο (13-21 Σεπτεμβρίου) στην κούρσα των 200 μέτρων. Γεννημένος το 2007, στέφθηκε πρωταθλητής Αυστραλίας στα 200 μέτρα με χρόνο 1984, σε ευνοϊκές συνθήκες. Με προσωπικά ρεκόρ 1017 στα 100 μέτρα και 2004 στα 200 μέτρα, οι επιδόσεις του έχουν ήδη προκαλέσει συγκρίσεις με τον θρυλικό Γιουσέιν Μπολτ.
Θα αγωνιστεί στο πλευρό άλλων διακεκριμένων αθλητών της Αυστραλίας, όπως ο Κάμερον Μάιερς, η Ελεονόρ Πάτερσον και ο Πίτερ Μπολ. Η ικανότητά του να συνδυάζει ταχύτητα και αντοχή τον καθιστά ιδιαίτερα ελπιδοφόρο σπρίντερ, ήδη στα 17 του χρόνια. Οι εξαιρετικές του επιδόσεις δεν περιορίζονται μόνο στις κούρσες 100 και 200 μέτρων, αλλά και στα 400 μέτρα, όπου πέτυχε χρόνο 4620 τον Φεβρουάριο, αποδεικνύοντας την εξαιρετική του αντοχή.
Ο Γκάουτ συμμετείχε επίσης στο Stawell Gift της Αυστραλίας, φτάνοντας στη δεύτερη θέση στον ημιτελικό. Η σύγκριση με τον Μπολτ δεν είναι τυχαία, καθώς συνδυάζει εκρηκτική ταχύτητα με ωριμότητα και ικανότητες σπάνιες για την ηλικία του. Ο νεαρός σπρίντερ δηλώνει ενθουσιασμένος που εκπροσωπεί την Αυστραλία και ανυπομονεί να αντιμετωπίσει τους καλύτερους του κόσμου.
Με προπονήσεις υπό την καθοδήγηση έμπειρων προπονητών, ο Γκάουτ έχει στόχο να εξελιχθεί σε έναν κορυφαίο σπρίντερ, προετοιμάζοντας ένα οργανωμένο πλάνο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λος Άντζελες το 2028. Οι βασικοί του στόχοι περιλαμβάνουν την κατάρριψη των 10 δευτερολέπτων στα 100 μέτρα και των 20 δευτερολέπτων στα 200 μέτρα. Η αφοσίωση και η ταπεινότητά του τον καθιστούν έτοιμο να γράψει τη δική του ιστορία στον κόσμο του στίβου, ακολουθώντας τα βήματα των μεγάλων θρύλων.
Πηγή περιεχομένου: in.gr