Ανακαλύψτε τη συνταγή για μια υγιεινή και νόστιμη σοκολατόπιτα με δαμάσκηνα χωρίς αλεύρι. Αυτή την εβδομάδα, η κουζίνα του Buongiorno υποδέχθηκε τη food blogger Κλειώ Μαυρίκου, η οποία ανέλαβε τον ρόλο του σεφ εν μέσω απουσίας του Δημήτρη Σκαρμούτσου. Με ενθουσιασμό και δημιουργικότητα, παρουσίασε μια γλυκιά συνταγή που είναι ιδανική για όλες τις ηλικίες. Η σοκολατόπιτα με δαμάσκηνα, χωρίς αλεύρι και κανονική ζάχαρη, προσφέρει μια εξαιρετική γεύση που συνδυάζει την απόλαυση με την υγεία. Ιδανική για το γιορτινό τραπέζι της Πρωτοχρονιάς, η συνταγή είναι εύκολη και γρήγορη.
Υλικά
– 250 γρ. δαμάσκηνα
– 220 ml ζεστό νερό
– 100 γρ. ωμό κακάο
– 1/2 κ.γ. μαγειρική σόδα
– 1/4 κ.γ. αλάτι
– 4 αυγά
– 140 γρ. ζάχαρη καρύδας
– 1 κ.σ. βανίλια Μαδαγασκάρης
– 100 γρ. 72% λιωμένη σοκολάτα
Διαδικασία
Η προετοιμασία ξεκινά με το μουλιάσμα των δαμάσκηνων σε ζεστό νερό για μισή έως μία ώρα. Στη συνέχεια, τοποθετούμε τα δαμάσκηνα με το νερό σε μούλτι και τα χτυπάμε μέχρι να αποκτήσουμε έναν ομοιογενή πουρέ. Στο μπολ του μίξερ, προσθέτουμε τον πουρέ μαζί με τα υπόλοιπα υλικά και τα αναμειγνύουμε καλά. Αφού προετοιμάσουμε το μείγμα, το ρίχνουμε σε μια φόρμα και προσθέτουμε λίγο νερό γύρω από αυτήν για καλύτερο ψήσιμο. Τοποθετούμε το ταψί σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 βαθμούς για 35 με 40 λεπτά.
Πηγή περιεχομένου: in.gr