Γνωστές αλλά και άγνωστες πτυχές της Χαλκιδικής στο National Geοgraphic Traveler Ρωσίας

Γνωστές αλλά και άγνωστες πτυχές της Χαλκιδικής στο National Geοgraphic Traveler Ρωσίας

Τετρασέλιδο αφιέρωμα στη Χαλκιδική με πολλές εναλλακτικές τουριστικές προτάσεις, πέραν των ήδη γνωστών παραθαλάσσιων προορισμών, φιλοξενεί η ρωσική έκδοση του περιοδικού National Geographic Traveler στο τεύχος που κυκλοφορεί αυτόν τον μήνα (Φεβρουαρίου-Μαρτίου 2020).

Στο αφιέρωμα, με τίτλο «Πολλαπλασιάζω επί τρία», η δημοσιογράφος Έλενα Κούνινα εξηγεί ότι κάθε χερσόνησος της Χαλκιδικής προσφέρει διαφορετικές μοναδικές εμπειρίες που μπορούν να ικανοποιήσουν ακόμη και τον απαιτητικότερο τουριστικό επισκέπτη. Ξεκινώντας με μία αναφορά στο Άγιο Όρος, η ρωσίδα δημοσιογράφος αφηγείται τη διαδρομή της μέσα από την ηπειρωτική Χαλκιδική και από τα αρχαία Στάγειρα, τη γενέτειρα του Αριστοτέλη, και συνεχίζει στη χερσόνησο της Σιθωνίας, τη «γραφικότερη» όπως αναφέρει από τις υπόλοιπες. «Στις ακρογιαλιές της βρίσκονται φημισμένα γραφικά ψαροχώρια με αμμώδεις παραλίες», γράφει χαρακτηριστικά μαγεμένη από το Πόρτο Κουφό, ενώ εντυπωσιασμένη δηλώνει επίσης από τους αμπελώνες και τα κωνοφόρα δάση της περιοχής.

Στο National Geographic Traveler προβάλεται επίσης το βόρειο τμήμα της Χαλκιδικής, «ακριβώς πάνω από την Κασσάνδρα, που σφύζει από ζωή και είναι πάντα γεμάτη από τουρίστες, όπου υπάρχουν πολλές φάρμες και οινοποιεία», αλλά και την πανέμορφη Αρναία, που φημίζεται για την παραγωγή ντόπιου μελιού, για να καταλήξει στον Βάβδο Χαλκιδικής, ένα ορεινό χωριό σε υψόμετρο 850 μέτρων, που είναι ένα από τα «αγαπημένα μέρη ανάπαυσης για τους κατοίκους της Θεσσαλονίκης, καθώς και για τους τουρίστες, που έρχονται εδώ για να γλυτώσουν από τη φοβερή ζέστη του καλοκαιριού και να ξεκουραστούν από τη φασαρία».

Το αφιέρωμα προέκυψε έπειτα από δημοσιογραφική αποστολή που οργάνωσε το Γραφείο Τύπου της Πρεσβείας της Ελλάδος στη Μόσχα σε συνεργασία με τον Οργανισμό Τουρισμού Χαλκιδικής, της Ένωσης Ξενοδόχων Χαλκιδικής και την Ellinair.

©Πηγή: amna.gr

Loading

Play