Αναλύοντας τη δύναμη του λαϊκού αισθήματος και τις αντιδράσεις μετά την τραγωδία στα Τέμπη. Η πιο συνηθισμένη και κάπως παραπλανητική φράση των πολιτικών είναι «ο σοφός λαός», μια προσπάθεια να αναδείξουν την αξία του ελληνικού λαού. Ωστόσο, συχνά μετά τις εκλογές, οι ίδιοι οι πολιτικοί φαίνεται να τον λησμονούν και, σε ορισμένες περιπτώσεις, τον εμπαίζουν. Η μεγαλειώδης συγκέντρωση σε 153 πόλεις και περιοχές της Ελλάδας και δεκάδες στο εξωτερικό για το έγκλημα των Τεμπών, υπερβαίνει κάθε προσδοκία, αναδεικνύοντας τη σοφία του λαού.
Το λαϊκό αίσθημα είναι αλάνθαστο και καμία προσπάθεια να το αγνοήσει κανείς δεν μπορεί να ευοδωθεί. Ένα από τα πιο επιδραστικά συνθήματα που ακούστηκε ήταν «Ήταν η κακιά η χώρα», παίζοντας με μια γνωστή φράση που παραπέμπει σε ατυχίες. Όμως, όπως σημειώνει το πανό, η ατυχία δεν οφείλεται μόνο στην κακιά στιγμή αλλά και στη βαθιά ριζωμένη λανθασμένη νοοτροπία της χώρας. Οι συγκεντρώσεις σε διάφορες περιοχές, ακόμα και σε γειτονιές που δεν θεωρούνται μεγαλουπόλεις, δείχνουν την επιθυμία του κόσμου να διαμαρτυρηθεί ειρηνικά για τα προβλήματα της καθημερινότητας.
Ο αθλητισμός, ως μια από τις πιο δυναμικές πτυχές της κοινωνίας μας, συμμετείχε ενεργά στην κινητοποίηση αυτή. Στο Γεώργιος Καραϊσκάκης και στο Θόδωρος Κολοκοτρώνης, οι φίλαθλοι έστειλαν ηχηρά μηνύματα αλληλεγγύης και διαμαρτυρίας, υποδεικνύοντας ότι η ανάγκη για αλλαγή είναι πιο επιτακτική από ποτέ. Εν τω μεταξύ, νεαροί ιστιοπλόοι συμμετείχαν στο Περιφερειακό πρωτάθλημα Νήσων Αιγαίου, σχηματίζοντας το 57 στη μνήμη των θυμάτων.
Ακόμη και οι κορυφαίοι αθλητές όπως ο Γιώργος Πρίντεζης και ο Αντρέ Βιεϊρίνια, μέσα από τις δηλώσεις τους, τόνισαν τη σημασία της μνήμης και της διεκδίκησης δικαιοσύνης. Σε ένα μήνυμα γεμάτο συναίσθημα, ο Λευτέρης Πετρούνιας ανήρτησε: «Μαύρη επέτειος δύο χρόνων. Η σκέψη μου στις οικογένειες των 57 θυμάτων». Οι φωνές όλων των Ελλήνων δυναμώνουν καθημερινά, συνθέτοντας μια ενωμένη κοινωνία που δεν σκοπεύει να ξεχάσει.
Πηγή περιεχομένου: in.gr