Η πτώση της γαλλικής κυβέρνησης Μπαρνιέ ανησυχεί τις αγορές και επηρεάζει τη σταθερότητα της ελληνικής οικονομίας. Ως ιδιαίτερα επικίνδυνη και ανησυχητική εξέλιξη για την ευρωπαϊκή οικονομία και όχι μόνο τη γαλλική, οι αγορές λαμβάνουν το γεγονός ότι το κόστος δανεισμού της Γαλλίας, της δεύτερης ισχυρότερης οικονομίας της ευρωζώνης, ανταγωνίζεται το αντίστοιχο της Ελλάδας, ιδίως μετά τη χθεσινή κατάρρευση της κυβέρνησης Μπαρνιέ. Η Γαλλία βρίσκεται σε διαδικασία υπερβολικού ελλείμματος της ΕΕ και οι αγορές χάνουν την εμπιστοσύνη τους στην ικανότητά της να εφαρμόσει βιώσιμες μακροοικονομικές πολιτικές. Ο πρωθυπουργός Μισέλ Μπαρνιέ παρουσίασε ένα σχέδιο για τη μείωση του δημοσιονομικού κενού στο 3% έως το 2029, όπως ορίζει το Σύμφωνο Σταθερότητας της ΕΕ.
Πριν από 14 χρόνια, η συζήτηση επικεντρωνόταν στο εάν η κρίση στην Ελλάδα θα μπορούσε να επηρεάσει δυσμενώς την ευρωπαϊκή οικονομία, ενώ τώρα η γαλλική κρίση ενδέχεται να δημιουργήσει μεγάλα προβλήματα στην οικονομία της ευρωζώνης και στην ελληνική. Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα προειδοποίησε ότι η ευρωζώνη μπορεί να είναι στα πρόθυρα μιας νέας κρίσης χρέους, λόγω της χαμηλής ανάπτυξης και της πολιτικής ασάφειας.
Ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας, Γιάννης Στουρνάρας, εμφανίστηκε καθησυχαστικός σχετικά με την Ελλάδα, λέγοντας ότι δεν προβλέπει χειρότερα σενάρια και ότι τα ελληνικά ομόλογα καταγράφουν καλύτερους όρους από τα γαλλικά. Αντίθετα, ο υπουργός Οικονομικών, Κωστής Χατζηδάκης, τόνισε τη δυνατότητα να πληγεί η ελληνική οικονομία λόγω εξαγωγών και τουρισμού.
Η ΕΚΤ εξετάζει την ενεργοποίηση του εργαλείου TPI προκειμένου να διατηρήσει χαμηλό το κόστος δανεισμού της Γαλλίας, περιορίζοντας την πιθανότητα διάλυσης της ευρωζώνης στο μέλλον.