Εξερευνήστε την ελληνική κουζίνα και την τέχνη του ελαιόλαδου μέσα από ιστορίες, γεύσεις και συνταγές από την Μεσσηνία και το Άγιο Όρος. Η ελληνική κουζίνα του Νοεμβρίου αφιερώνεται στο ελαιόλαδο, το οποίο είναι βασικό στοιχείο της μεσογειακής διατροφής. Το ταξίδι μας περιλαμβάνει ιστορίες, γεύσεις και αρώματα μαγειρικής από τις περιοχές της χώρας μας που ξεχωρίζουν για την παραγωγή ελαιόλαδου.
Η Μεσσηνία φιλοξενεί ελαιοτριβεία όπου οι επισκέπτες έχουν την ευκαιρία να γευτούν παραδοσιακές συνταγές που αναδεικνύουν τη γεύση του ελαιόλαδου. Συναντάμε ανθρώπους που αγαπούν τη γη που καλλιεργούν και κρατούν ζωντανές τις παραδόσεις της περιοχής τους.
Η δεύτερη σημαντική στάση μας είναι το Άγιο Όρος, όπου οι μοναχοί μας μυούν στην τέχνη του μάζεματος και της επεξεργασίας του ελαιολάδου. Στην ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ περιλαμβάνονται ολοκληρωμένα συνταγολόγια από αγαπημένους σεφ, τις οποίες μπορείτε να δοκιμάσετε. Αλμυρές και γλυκές συνταγές με βάση το ελαιόλαδο θα σας ενθουσιάσουν. Επίσης, προτείνουμε πρωτότυπα oil bars και συνεργασίες με ταλαντούχους αρτοποιούς που δημιουργούν ψωμί με λάδι.
Ανακαλύψτε την ελληνική κουζίνα την Κυριακή 3 Νοεμβρίου με το ΒΗΜΑ.