Η επιρροή του πρώτου προεδρικού γραφείου στη βιομηχανία αλκοόλ

Η επιρροή του πρώτου προεδρικού γραφείου στη βιομηχανία αλκοόλ

Ανακαλύψτε πώς η προεδρία Ουάσινγκτον διαμόρφωσε τη βιομηχανία αλκοόλ στις ΗΠΑ και τις σημερινές τάσεις κατανάλωσης. Το αποστακτήριο αλκοόλ του Ουάσινγκτον στο Όρος Βέρνον, που ιδρύθηκε το 1799, ήταν ένα από τα μεγαλύτερα στις ΗΠΑ, παράγοντας περισσότερα από 10.000 γαλόνια ουίσκι σίκαλης και καλαμποκιού. Ο εθνοπατέρας πωλούσε το προϊόν του με το βαρέλι, αναζητώντας έναν τρόπο βιοπορισμού μετά την προεδρία του. Η ζήτηση για αλκοόλ ήταν αυξημένη τότε σε όλο το νεαρό έθνος και συνεχίζει να παραμένει υψηλή μέχρι σήμερα, παρόλο που η μέση ετήσια κατανάλωση στις ΗΠΑ έχει μειωθεί.

Η σύγχρονη επιστήμη έχει αναδείξει τους κινδύνους της κατανάλωσης αλκοόλ, ειδικότερα σε σχέση με την υγεία. Οι πωλήσεις αλκοολούχων ποτών στις ΗΠΑ παρουσίασαν πτώση 1% το περασμένο έτος, αγγίζοντας τα 112 δισεκατομμύρια δολάρια, γεγονός που επηρεάζει άμεσα τις μετοχές των ζυθοποιών και αποσταγματοποιών. Η ιστορία δείχνει πως μέχρι το 1770, οι Αμερικανοί κατανάλωναν αλκοόλ σε καθημερινή βάση, κυρίως σε ρούμι και μηλίτη, με το αλκοόλ να είναι αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητας.

Αν και δεν υπάρχει σύγχρονη κίνηση για μια νέα ποτοαπαγόρευση, όπως αυτή που ίσχυσε από το 1920 έως το 1933, το αλκοόλ παραμένει κεντρικό στοιχείο στις κοινωνικές συναθροίσεις, από τα σαλούν έως τις σύγχρονες γιορτές.

Καθώς η Αμερική βιομηχανοποιούνταν, το αλκοόλ έγινε μια γιγάντια βιομηχανία, με ιστορικές επιχειρήσεις να πρωταγωνιστούν και να μετασχηματίζουν την οικονομία.

Η 18η τροπολογία, που ψηφίστηκε το 1919, δημιούργησε την ποτοαπαγόρευση, ωστόσο, η απαγόρευση δεν κατάφερε να περιορίσει τη ζήτηση. Μετά τη Μεγάλη Ύφεση, η 21η τροπολογία, που επικυρώθηκε το 1933, ανέτρεψε την κατάσταση, επιτρέποντας και πάλι την κατανάλωση αλκοόλ.

Πηγή περιεχομένου: in.gr

Loading

Play