Η επιστήμη αποκαλύπτει: Πώς να βράσετε το τέλειο αυγό

Η επιστήμη αποκαλύπτει: Πώς να βράσετε το τέλειο αυγό

Ανακαλύψτε την επιστημονικά τεκμηριωμένη μέθοδο για το τέλειο βραστό αυγό. Το βράσιμο ενός αυγού μπορεί να φαίνεται απλή διαδικασία, αλλά το να επιτευχθεί η ιδανική υφή και γεύση απαιτεί επιστημονική προσέγγιση. Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Νάπολης Federico II έχουν αναπτύξει μια επαναστατική μέθοδο που εξασφαλίζει το τέλειο βραστό αυγό, συνδυάζοντας τεχνικές που χρησιμοποιούνται σε εστιατόρια υψηλής γαστρονομίας. Για την επίτευξη της καλύτερης μεθόδου, η ερευνητική ομάδα έβρασε εκατοντάδες αυγά, ενώ πειραματίστηκε και με την τεχνική sous vide.

Η μελέτη που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Communications Engineering προτείνει ότι το αυγό θα πρέπει να βράζει εναλλασσόμενα σε κατσαρόλα με νερό που βράζει στους 100 βαθμούς Κελσίου και σε μπολ με νερό στους 30 βαθμούς Κελσίου. Αυτή η εναλλαγή πραγματοποιείται κάθε 2 λεπτά για 32 λεπτά συνολικά, που ισοδυναμεί με οχτώ κύκλους μαγειρέματος. Η συνταγή αφορά αυγά βάρους 68 γραμμαρίων, και για μεγαλύτερα αυγά, απαιτείται αύξηση του χρόνου μαγειρέματος κατά 20 δευτερόλεπτα ανά κύκλο.

Η σωστή προετοιμασία των αυγών είναι κρίσιμη. Είναι σημαντικό να τα αφήσουμε σε θερμοκρασία δωματίου πριν τα βράσουμε. Ο χρόνος βρασμού εξαρτάται από την προτίμηση του καθενός, με συγκεκριμένες κατευθύνσεις να υποδεικνύουν ακριβώς πόσα λεπτά χρειάζονται για κάθε επιθυμητό αποτέλεσμα.

Μόλις ολοκληρωθεί το βράσιμο, τα αυγά τοποθετούνται σε κρύο νερό με πάγο, διευκολύνοντας έτσι το ξεφλούδισμά τους χωρίς να σπάνε. Η αποθήκευση των βραστών αυγών στο ψυγείο είναι πρακτική και οικολογική, επιτρέποντας την παρασκευή αρκετών αυγών ταυτόχρονα.

Πηγή περιεχομένου: in.gr

Loading

Play