Η επιστροφή του Ντόναλντ Τραμπ στο γραφείο και οι επιπτώσεις στις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα

Η επιστροφή του Ντόναλντ Τραμπ στο γραφείο και οι επιπτώσεις στις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα

Η επιστροφή του Ντόναλντ Τραμπ στο γραφείο ενδέχεται να αυξήσει τις εκπομπές CO2, επηρεάζοντας το περιβάλλον και την κλιματική αλλαγή. Ο Ντόναλντ Τραμπ έχει κατ’ επανάληψη αμφισβητήσει την κλιματική αλλαγή, θεωρώντας την φάρσα. Αναμένοντας την επιστροφή του στο γραφείο, σχεδιάζει να ενισχύσει την παραγωγή ορυκτών καυσίμων και να δώσει το πράσινο φως για νέες εξορύξεις σε περιβαλλοντικά ευαίσθητες περιοχές. Στη δεύτερη θητεία του, μια νέα απόφασή του αναμένεται να έχει σημαντικό αντίκτυπο στο περιβάλλον. Η επιστροφή των ομοσπονδιακών υπαλλήλων στις εργασίες τους μπορεί να οδηγήσει σε αύξηση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου. Σύμφωνα με τον καθηγητή Φένγκι Γιου του Πανεπιστημίου Cornell, η υποχρεωτική επιστροφή στο γραφείο αναμένεται να αυξήσει τις εκπομπές CO2 από την καθημερινή μετακίνηση των εργαζομένων.

Η επιστροφή των ομοσπονδιακών υπαλλήλων σε πλήρη απασχόληση στο γραφείο θα μπορούσε να επιφέρει εκτεταμένες περιβαλλοντικές επιπτώσεις. Η τηλεργασία είχε μειώσει το αποτύπωμα άνθρακα, με έρευνες να δείχνουν πως η απομακρυσμένη εργασία μπορεί να συμβάλλει στη μείωση έως και 54% των εκπομπών, ενώ τα υβριδικά μοντέλα προσφέρουν μειώσεις από 11% έως 29%. Ωστόσο, η αναγκαστική επιστροφή θα μπορούσε να φέρει ανατροπή των περιβαλλοντικών οφελών που είχαν επιτευχθεί.

Με δεδομένο ότι η κυβέρνηση των ΗΠΑ είναι ο μεγαλύτερος εργοδότης, με 2,3 εκατομμύρια υπαλλήλους, οι αλλαγές στην εργασία τους θα επηρεάσουν τη συνολική περιβαλλοντική εικόνα. Οι υπάλληλοι καλούνται να επιστρέψουν στα γραφεία τους εντός 30 ημερών, ενώ το κράτος προηγείται στον τομέα αυτό, ζητώντας την ακύρωση της εξ αποστάσεως εργασίας. Αυτή η αλλαγή ενδέχεται να οδηγήσει σε σημαντική αύξηση των καθημερινών μετακινήσεων και, κατά συνέπεια, των εκπομπών CO2, επιδεινώνοντας την κλιματική κρίση.

Επιπλέον, η τρέχουσα πολιτική της κυβέρνησης για μηδενικές εκπομπές αερίων έως το 2045 φαίνεται να υπονομεύεται από τις πρόσφατες αποφάσεις. Οι ανατροπές στις πολιτικές περιβαλλοντικής προστασίας ενδέχεται να θέσουν σε κίνδυνο τους στόχους βιωσιμότητας για το μέλλον.

Πηγή περιεχομένου: in.gr

Loading

Play