Η Εθνική γυναικών πόλο κερδίζει το World Cup και απολαμβάνει οικονομικό βραβείο 70.000 δολαρίων για τη νίκη της. Η Εθνική ομάδα γυναικών πόλο θριάμβευσε στο World Cup, επικρατώντας της Ουγγαρίας με σκορ 13-9 στην Κίνα, προσφέροντας στην γαλανόλευκη την ευχάριστη είδηση ότι πλέον κατέχει χρυσό μετάλλιο και στις τρεις κορυφαίες διοργανώσεις της FINA. Αυτή η σπουδαία επιτυχία δεν επιβεβαιώνει μόνο τη θέση της Εθνικής στην ιστορία του αθλήματος, αλλά φέρνει και σημαντική οικονομική ανταμοιβή για τις αθλήτριες. Το χρηματικό ποσό των 70.000 δολαρίων ΗΠΑ θα παραχωρηθεί στη γαλανόλευκη, μια οικονομική επιβράβευση για την κατάκτηση της πρώτης θέσης στο τουρνουά.
Η Εθνική θα επιστρέψει στην Ελλάδα τη Δευτέρα του Πάσχα (21/4), στις 08:20, με πτήση της Air China. Με αυτή την επιτυχία, το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα προσθέτει το 14ο μετάλλιο στις διεθνείς διοργανώσεις, με την πορεία του να ξεκινά το 2004 στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας. Είχαν προηγηθεί χρυσά μετάλλια σε άλλες σημαντικές διοργανώσεις, όπως στο World League του 2005 και στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 2011.
Το World Cup ήταν η μόνη διοργάνωση που η χώρα μας δεν είχε προηγουμένως επιτύχει να αποκτήσει μετάλλιο, καθώς σε έξι προηγούμενες συμμετοχές είχε καταλάβει μόνο την πέμπτη θέση. Στο σύνολο, τα περισσότερα μετάλλια έχουν κατακτηθεί στα Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα, αλλά η Εθνική δεν έχει καταφέρει να φτάσει ποτέ στην κορυφή.
Πηγή περιεχομένου: in.gr