Η νέα επιστημονική προσέγγιση ανατρέπει τη θεωρία του Big Bang για τη γένεση του σύμπαντος

Η νέα επιστημονική προσέγγιση ανατρέπει τη θεωρία του Big Bang για τη γένεση του σύμπαντος

Ανατρεπτικές θεωρίες για τη γένεση του σύμπαντος. Ο Ρίτσαρντ Λιου αμφισβητεί το Big Bang και προτείνει νέα δεδομένα. Τι γίνεται όταν οι θεμελιώδεις επιστημονικές θεωρίες τίθενται υπό αμφισβήτηση; Ο όρος Big Bang είναι ευρέως αναγνωρίσιμος, καθώς αποτελεί τη θεμελιώδη κοσμολογική θεωρία που υποστηρίζει ότι το σύμπαν δημιουργήθηκε από μια υπερβολικά πυκνή και θερμή κατάσταση ύλης πριν από 13,787±0,020 δισεκατομμύρια χρόνια, που προσδιορίζεται ως η ηλικία του σύμπαντος. Σήμερα, αυτή η θεωρία είναι η κυρίαρχη στον τομέα της κοσμολογίας. Ο Φρεντ Χόυλ, αστρονόμος που την όρισε για πρώτη φορά το 1950, την εισήγαγε με ειρωνικό τρόπο, εν μέσω μιας ραδιοφωνικής εκπομπής του BBC.

Ωστόσο, 75 χρόνια μετά, ο Ρίτσαρντ Λιου, καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Αλαμπάμα, αμφισβητεί αυτή την ευρέως αποδεκτή ιδέα. Ο Λιου προτείνει ότι το σύμπαν αναπτύχθηκε μέσα από μια σειρά πολυάριθμων εκρήξεων, αντί μιας μόνο μαζικής έκρηξης. Αυτές οι εκρήξεις, που αποκαλεί temporal singularities, εκτόξευσαν νέα ύλη και ενέργεια στο διάστημα, οδηγώντας στη δημιουργία πλανητών, αστέρων και γαλαξιών.

Η αμφισβήτηση της θεωρίας του Big Bang δεν είναι νέα. Στο παρελθόν, επιστήμονες όπως οι Σερ Φρεντ Χόυλ, Χέρμαν Μπόντι και Τόμας Γκολντ, είχαν ήδη παρουσιάσει εναλλακτικές προσεγγίσεις, όπως η Κοσμολογία της Συνεχούς Δημιουργίας. Η Θεωρία Λίντε αποτελεί μια ακόμη παραλλαγή της κλασικής θεωρίας.

Πηγή περιεχομένου: in.gr

Loading

Play
What do you like about this page?

0 / 400