Η νέα σοκολάτα εργαστηρίου: ένα γλυκό στοίχημα για την αγορά

Η νέα σοκολάτα εργαστηρίου: ένα γλυκό στοίχημα για την αγορά

Η νέα τάση στη σοκολάτα μπορεί να επηρεάσει την αγορά, καθώς η παραδοσιακή παραγωγή αντιμετωπίζει προκλήσεις. Τα οικολογικά δείπνα δεν έχουν καταφέρει να προωθήσουν νεοφυείς επιχειρήσεις όπως το Beyond Meat στην αναμόρφωση της τροφικής αλυσίδας. Το πρόβλημα με τα φυτικά μπιφτέκια είναι ότι δεν προσφέρουν σημαντικά πλεονεκτήματα σε τιμή ή γεύση, θέτοντας σε κίνδυνο την αγορά κρέατος. Στην περίπτωση των εργαστηριακών προϊόντων, φαίνεται ότι η τεχνητή σοκολάτα μπορεί να έχει περισσότερες πιθανότητες επιτυχίας: παρέχει μια λύση στις πρόσφατες προκλήσεις της βιομηχανίας ζαχαροπλαστικής, αξίας 130 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Οι ασθένειες και οι αντίξοες καιρικές συνθήκες έχουν πλήξει την παραγωγή κακάο στην Ακτή Ελεφαντοστού και τη Γκάνα, οι οποίες ευθύνονται για το 60% της παγκόσμιας προσφοράς. Οι τιμές των συμβολαίων κακάο έχουν τετραπλασιαστεί το 2024 σε σχέση με το προηγούμενο έτος, καθώς η παραγωγή αδυνατεί να καλύψει τη ζήτηση. Οι αναλυτές αναμένουν ότι αυτή η έλλειψη θα συνεχιστεί έως το 2028, αν και ο Διεθνής Οργανισμός Κακάο προβλέπει πλεόνασμα 142.000 τόνων για την τρέχουσα σεζόν. Αυτή η αβεβαιότητα προκαλεί ανησυχία στους σοκολατοποιούς.

Για να προφυλαχθούν από τις διακυμάνσεις των τιμών, οι ζαχαροπλάστες όπως η Hershey έχουν στραφεί σε χρηματοοικονομικά μέσα όπως τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης. Ένα στέλεχος της Hershey δήλωσε ότι η ανικανότητα να αντισταθμιστούν οι αυξήσεις κόστους μπορεί να επηρεάσει αρνητικά τα αποτελέσματα της εταιρείας. Παράλληλα, οι παραγωγοί αναζητούν εναλλακτικές λύσεις, όπως η αντικατάσταση του κακάο με φοινικέλαιο και άλλες πρώτες ύλες.

Η αγορά της σοκολάτας ενδέχεται να δει σημαντικές αλλαγές καθώς οι εταιρείες επιδιώκουν καινοτόμες μεθόδους παραγωγής. Αυτές οι εξελίξεις δείχνουν ότι η ανάγκη για οικονομικές λύσεις και νέες προσεγγίσεις είναι πιο επιτακτική από ποτέ.

Πηγή περιεχομένου: in.gr

Loading

Play