Η νέα τάση στην πίτσα: Αλμυρή πίτσα με πορτοκάλι και κατσικίσιο τυρί

Η νέα τάση στην πίτσα: Αλμυρή πίτσα με πορτοκάλι και κατσικίσιο τυρί

Ανακαλύψτε τη νέα αλμυρή πίτσα με πορτοκάλι και κατσικίσιο τυρί, μια υγιεινή και γευστική επιλογή! Η πίτσα με ανανά, γνωστή και ως Χαβάη, προκάλεσε διχασμό στον κόσμο της γαστρονομίας. Δημιουργία του Σωτήριου (Σαμ) Πανόπουλου, ο οποίος μετανάστευσε από την Αρκαδία στον Καναδά το 1954, έγινε η αιτία για έντονες αντιπαραθέσεις. Το 2017, ο Πρόεδρος της Ισλανδίας Γκόνι Γιόχανεσον δήλωσε ότι ο ανανάς πρέπει να απαγορευτεί ως topping πίτσας. Οι δηλώσεις του, που έγιναν αφορμή για αναστάτωση στην Ιταλία, αντιμετωπίστηκαν με ειρωνεία από τον πρωθυπουργό του Καναδά, Τζάστιν Τριντό, ο οποίος υποστήριξε δημόσια την πίτσα με ανανά.

Πιο πρόσφατα, ένα εστιατόριο στην Αυστραλία επανέφερε τη συζήτηση προσφέροντας μια νέα παραλλαγή, μια αλμυρή πίτσα με μοτσαρέλα, καπνιστό ζαμπόν και πορτοκάλι, προκαλώντας αντιδράσεις. Αν θέλετε να την δοκιμάσετε και εσείς, μπορείτε να ετοιμάσετε την παρακάτω υγιεινή συνταγή με πορτοκάλι, κατσικίσιο τυρί και ρόκα.

Υγιεινή πίτσα με πορτοκάλι, κατσικίσιο τυρί και ρόκα

Η βάση βρόμης που χρησιμοποιείται είναι πλούσια σε φυτικές ίνες και συμβάλλει στη σταθεροποίηση των επιπέδων του σακχάρου στο αίμα. Το κατσικίσιο τυρί έχει λιγότερα λιπαρά και είναι πιο εύπεπτο, ενώ η ρόκα προσφέρει αντιοξειδωτικά και βιταμίνες. Το πορτοκάλι δίνει φυσική γλυκύτητα και βιταμίνη C.

Υλικά:

– 1 πορτοκάλι, κομμένο σε λεπτές φέτες (χωρίς τη φλούδα)

– 80 γρ. κατσικίσιο τυρί, θρυμματισμένο

– 1/2 κόκκινο κρεμμύδι, λεπτοκομμένο

– 1 χούφτα φρέσκια ρόκα

– 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο

– Μαύρο πιπέρι, φρέσκο θυμάρι ή ρίγανη

– Λίγο βαλσαμικό ξίδι για γεύση

Για τη ζύμη (χωρίς μαγιά):

– 200 γρ. αλεύρι βρόμης (ή αλεσμένες νιφάδες βρόμης)

– 100 γρ. γιαούρτι στραγγιστό (2% λιπαρά)

– 1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ

– 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο

– 1/2 κουταλάκι αλάτι

Εκτέλεση:

Ανακατέψτε σε ένα μπολ το αλεύρι βρόμης, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι και το γιαούρτι. Προσθέστε το ελαιόλαδο και ζυμώστε μέχρι να δημιουργηθεί μια μαλακή ζύμη. Αν χρειαστεί, προσθέστε λίγο νερό ή αλεύρι για τη σωστή υφή. Απλώστε τη ζύμη σε αντικολλητικό χαρτί, δημιουργώντας μια λεπτή βάση. Αλείψτε τη ζύμη με λίγο ελαιόλαδο, τοποθετήστε τις φέτες πορτοκαλιού, το κρεμμύδι και πασπαλίστε με το κατσικίσιο τυρί. Προσθέστε θυμάρι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για 15-18 λεπτά, μέχρι να γίνει τραγανή η βάση και να λιώσει το τυρί. Μόλις βγάλετε την πίτσα από τον φούρνο, προσθέστε φρέσκια ρόκα και λίγες σταγόνες βαλσάμικο.

Πηγή περιεχομένου: in.gr

Loading

Play