Η Scotland Yard διερευνά την μεγαλύτερη κλοπή τυριών στην ιστορία: 24 τόνοι τσένταρ χάθηκαν

Η Scotland Yard διερευνά την μεγαλύτερη κλοπή τυριών στην ιστορία: 24 τόνοι τσένταρ χάθηκαν

Η Scotland Yard ερευνά την κλοπή 24 τόνων τσένταρ στο Λονδίνο, προκαλώντας ανησυχία για την ασφάλεια τροφίμων. Είναι γεγονός ότι οι αυξημένες τιμές τροφίμων ωθούν κάποιους στην κλοπή βασικών αγαθών όπως το τυρί, αλλά η κλοπή 24 τόνων τσένταρ είναι έγκλημα σε άλλο επίπεδο. Ένας κορυφαίος λιανοπωλητής τυριών στο Λονδίνο έχει αναφέρει την κλοπή περισσότερων από 24 τόνων τυριού ως αποτέλεσμα μιας εξελιγμένης απάτης, προκαλώντας την αστυνομική έρευνα για την μεγαλύτερη τυροκλοπή του αιώνα.

Η Neal’s Yard Dairy, ο διανομέας και έμπορος τυριών με έδρα το Λονδίνο, ανακοίνωσε ότι είχε πέσει θύμα εξελιγμένης απάτης, με 950 καφάλια βραβευμένων χειροποίητων τσένταρ να έχουν κλαπεί. Το κλεμμένο τυρί είχε αξία πάνω από 389.000 δολάρια. Η υψηλή χρηματική αξία αυτών των τυριών πιθανότατα τα έκανε συγκεκριμένο στόχο για τους κλέφτες, σύμφωνα με την εταιρεία.

Η Μητροπολιτική Αστυνομική Υπηρεσία του Λονδίνου επιβεβαίωσε ότι έλαβε καταγγελία για την κλοπή στις 21 Οκτωβρίου, χωρίς να έχουμε προς το παρόν συλλήψεις. Ο Βρετανός σεφ Τζέιμι Όλιβερ χαρακτήρισε την κλοπή ως θρασύδειλη ληστεία επικών διαστάσεων, αντιμετωπίζοντας το ζήτημα με έντονη ανησυχία.

Η Neal’s Yard δήλωσε ότι συνεργάζεται με τις αρχές για τον εντοπισμό των δραστών και ότι γνωρίζει ότι το κλεμμένο τυρί μπορεί να μην βρεθεί ποτέ. Ωστόσο, η εταιρεία δήλωσε ότι αποζημίωσε πλήρως τους προμηθευτές της, διασφαλίζοντας ότι έχουν πληρωθεί παρά τις απώλειες. Σε μια κίνηση αλληλεγγύης και ευθύνης, όλοι οι εμπλεκόμενοι στη διαδικασία παραγωγής του τυριού παρέμειναν ασφαλείς σχετικά με τις οικονομικές τους υποχρεώσεις προς τους προμηθευτές.

Η Neal’s Yard ανέφερε επίσης πως λαμβάνει μέτρα για να διασφαλίσει τη χρηματοπιστωτική της σταθερότητα και τη συνεχή ανάπτυξη του κλάδου του βρετανικού τυριού βιοτεχνίας, καθώς οι τυροκόμοι της προωθούν την ανάγκη να παραμείνουν σε επαγρύπνηση.

Loading

Play