Η συμμετοχή του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών στην 88η ΔΕΘ: Προσδοκίες για σημαντικές οικονομικές ανακοινώσεις

Η συμμετοχή του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών στην 88η ΔΕΘ: Προσδοκίες για σημαντικές οικονομικές ανακοινώσεις

Τα μέλη του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών (ΕΕΑ) αναμένουν συγκεντρωμένα στο βήμα του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ προτεινόμενες λύσεις για ζητήματα όπως η ακρίβεια, η στέγαση, η αυξημένη τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος, οι ρυθμίσεις των χρεών και η ένταξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων σε χρηματοδοτήσεις. Το ΕΕΑ συμμετέχει στην 88η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης με περισσότερες από 25 επιχειρήσεις.

Κατά τη διάρκεια εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε για δημοσιογράφους σε κεντρικό ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης, ο Πρόεδρος του ΕΕΑ, Γιάννης Χατζηθεοδοσίου, επισήμανε ότι η ΔΕΘ αποτελεί ένα εμβληματικό οικονομικό γεγονός και τόνισε την προσδοκία για σημαντικές οικονομικές ανακοινώσεις από τον πρωθυπουργό καθώς και τους αρχηγούς των κομμάτων. «Είμαστε σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι, καθώς η ακρίβεια ροκανίζει το εισόδημα των εργαζομένων, οι οποίοι χρειάζονται το 50% του εισοδήματός τους για τα είδη πρώτης ανάγκης», δήλωσε ο κ. Χατζηθεοδοσίου.

Ο ίδιος αναφέρθηκε και στο πρόβλημα της στέγης, τονίζοντας ότι απαιτούνται σημαντικοί οικονομικοί πόροι που περιορίζουν το διαθέσιμο εισόδημα για τις επιχειρήσεις. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΕΕΑ, η αύξηση της τιμής του ηλεκτρικού ρεύματος επηρεάζει σοβαρά τις επιχειρήσεις, οι οποίες κατέγραψαν υπερβολική κατανάλωση τους καλοκαιρινούς μήνες, λόγω των υψηλών θερμοκρασιών. «Από τον Ιούνιο μέχρι τον Αύγουστο παρατηρήθηκε αύξηση 31% στην τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος, χωρίς προστασία για τις επιχειρήσεις. Ειδικά τον Αύγουστο, τα κλιματιστικά λειτουργούσαν συνεχώς, με αποτέλεσμα οι επιχειρήσεις να βρεθούν σε κατάσταση όπου το κόστος του ρεύματος να είναι υψηλότερο από το ενοίκιο», τόνισε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Χατζηθεοδοσίου υπογράμμισε την ανάγκη για ρυθμίσεις χρεών, που είναι κρίσιμες για την επιβίωση των επιχειρήσεων, ώστε να αποφευχθεί η παραοικονομία. «Αυτή τη στιγμή, οι μη ρυθμισμένες υποχρεώσεις ξεπερνούν τις 300.000. Το ιδιωτικό χρέος έχει φτάσει τα 280 δισεκατομμύρια ευρώ και είναι επιτακτική ανάγκη η πολιτεία να βρει τρόπους για την επανένταξη επιχειρήσεων στην οικονομία, είτε μέσω του επενδυτικού δικαίου είτε μέσω άλλων μηχανισμών», πρόσθεσε.

Τέλος, υπογράμμισε τη σημασία ένταξης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων σε χρηματοδοτήσεις του Ταμείου Ανάκαμψης και του ΕΣΠΑ, προκειμένου να αποτραπεί η δημιουργία ολιγοπωλίων, τα οποία επιβαρύνουν την κοινωνία και την οικονομία.

©

Loading

Play