Η Βρετανία επιταχύνει τις εμπορικές συμφωνίες με στόχο την υποστήριξη των επιχειρήσεων και τη διασφάλιση των εργαζομένων. Η κυβέρνηση της Βρετανίας επιδιώκει να ενισχύσει τις εμπορικές συμφωνίες της σε έναν κόσμο που βρίσκεται σε συνεχή αλλαγή. Στις δηλώσεις της χθες, η υπουργός Οικονομικών Ρέιτσελ Ριβς τόνισε την ανάγκη να αντιδράσουν οι βρετανικές επιχειρήσεις στους αυξανόμενους τελωνειακούς δασμούς από τις Ηνωμένες Πολιτείες. Η κυβέρνηση αυτή επιταχύνει τις εμπορικές συμφωνίες με τον υπόλοιπο κόσμο για να στηρίξει τις βρετανικές επιχειρήσεις και να εγγυηθεί την ασφάλεια των εργαζομένων.
Αυτή την περίοδο, η Βρετανία βρίσκεται σε εντατικές διαπραγματεύσεις με τις ΗΠΑ για την εξεύρεση συμφωνίας σχετικά με τους δασμούς, καθώς οι αμοιβαίοι δασμοί που επιβλήθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα αγγίζουν το 10%. Ειδικοί φόροι 25% επιβλήθηκαν σε κλάδους όπως η αυτοκινητοβιομηχανία και ο χάλυβας. Η βρετανική κυβέρνηση διαπραγματεύεται εντατικά με τους Αμερικανούς εδώ και εβδομάδες προσπαθώντας να καταλήξει σε μια συμφωνία με την οποία θα μπορούσαν να καταργηθούν πλήρως ή εν μέρει αυτοί οι δασμοί.
Η συνάντηση της Ριβς με την ινδή ομόλογό της, Νιρμάλα Σιθαραμάν, στο πλαίσιο του 13ου Οικονομικού και Χρηματοοικονομικού Διαλόγου, προσδιόρισε επίσης την πρόθεση να συνεργαστούν σε κρίσιμους τομείς όπως η άμυνα και οι χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες. Στο τέλος της συνάντησης, οι δύο χώρες υπέγραψαν μια κοινή δήλωση, προάγοντας τη συνεργασία τους, αλλά χωρίς να καταλήξουν σε συγκεκριμένα αποτελέσματα.
Στο περιθώριο αυτών των διαπραγματεύσεων, η βρετανική κυβέρνηση εξέφρασε ικανοποίηση για τις πρόσφατες εξαγωγές και επενδύσεις που υπερβαίνουν τα 128 εκατομμύρια στερλίνες από εταιρείες των δύο χωρών. Η αναβάθμιση των σχέσεων της Βρετανίας με την Ινδία συνεχίζεται, με την προσδοκία ότι θα δημιουργηθούν νέες ευκαιρίες για τις επιχειρήσεις και των δύο χωρών.
Πηγή περιεχομένου: in.gr